AUGUST RUSH

Blev rekommenderad denna film av Josefin och jag är inte missnöjd! Så himla fin film som träffar en rakt i hjärtat ♥ Så nu rekommenderar jag den vidare! :)


FINSAKER

Idag är en stark dag! Jag ska vara så hurtig att jag t.o.m åker till skolan när jag egentligen är ledig för att jobba (eller så får jag skylla mig själv för att jag säckat efter lite jobbigt mycket). Men vill bara bli av med alla rester så att jag kan njuta av helgen till fullo! Åååh, vad jag längtar!

Innan skolan blir det dock några snabba ärenden på stan. Jag vet inte vad som hänt med mig på senaste men jag bara ÄLSKAR att gå på stan och kika i affärer. Jag behöver inte köpa något - fast det blir så himlans mycket roligare när man gör det! Men iallafall. Jag har haft några fina dagar denna vecka; i tisdags var jag och Jonas på Vino Pasta och hade en jättemysig middag (bästa pastan jag ätit!) innan jag (da-da-da-daaaaa!) införskaffade mig en iPhone - Jag är fast på alla tänkbara plan. Igår mötte jag upp mina fina tjejer i Kungälv för fika på Tant Rut innan vi gick till Sara, drack lite vin och hade en jättemysig kväll! Åh, SOM jag saknat er, tjejer! Lite vardagskvalitet så! Det trivs jag himla bra med, måste jag säga.

Nu blir det till att göra i ordning sig för dagen! Haregötthaj.

LITTLE TALKS

Åter igen, jag älskar bra låtar som har fina videos! Personligen är jag helt såld på den här låten och i morse när dess tillhörande video dök upp på MTV blev jag förälskad! Så jävla snygg!


LITE KNAS

Något som är väldigt typiskt mig är att gå runt på stan och kolla ut saker som jag vill ha - och det är måånga saker - men när jag väl har pengarna till att köpa detta så vill jag helt plötsligt inte ha någonting typ. Helt plötsligt var den "där jättefina skjortan inte så värst fin ändå och de där skorna som var att döda för kan jag lika gärna vänta med att köpa." What's wrong with me? Min efterlängtade shoppingtur idag blev inte alls så crazy som jag hade hoppats på. Haha! Nåväl. Jag kom i vilket fall hem med en (annan) skjorta och ett par jeans. BAZINGA!

Dagarna går för övrigt för jävla fort nu när skolan dragit igång - på gott och ont. Skoldagarna är kortare än arbetsdagarna men ändå har jag mindre fritid över. Fattar inte hur det går ihop. Men i vilket fall så närmar sig helgen (ja, jag planerar helgerna redan första dagen efter helg) och det ska bli så himlans roligt att jag nästan spricker av förväntan! På fredag kommer min älskade faster och kusin hit från Grekland (for good!) och sen blir det förhoppningsvis finbesök från Lidköping i samma veva vilket i sin tur leder till några bäss och andra trevligheter på lördagen och på söndag fyller min lilla pappa år och då ska vi fira honom. Yäy!

Jag ÄLSKAR att ha roligheter att se fram emot! Imorgon ska jag och Jonas äta italiensk, romantisk middag och bara ha lite egentid och mys (där kom det igen; mys.) Nu ska jag hoppa in i duschen, äta lite kvällsmat och kolla säsongsavslutningen av True Blood. Ammagadd! Måste det ta slut när det är så spännande?!



Peace & Love
/Sofia

BLOOD

Älskar fina låtar (fast vem gör inte det?) men det är lite extra roligt när musikvideon till är fin den med!


WANT

Nu är det ju snart på tiden att investera i ett par kängor som man kan ha nu när graderna börjar sjunka. Jag har bestämt mig för att köra på ett par Dr Martens i år - frågan är bara i vilken färg? Svårt som attan.








SMART TYPO

 

SIA

Inte för att den här på något sätt representerar min sinnesstämning men den får ändå vara dagens låt, för den är så himla fin!
 

GLAD

Idag är jag på glatt humör, fastän att vädret inte är det. Helt otroligt. Det KAN dock bero på att jag och Anna har bokat tid för våra efterlängtade tatueringar! Iiiih! Vill att det ska bli den 6:e med en gång! Så nu blir det till att sitta och skissa upp lite olika förslag och sen lägga mig och läsa. Himla gott. Har dock jätteont i benen idag (?) fattar inte vad jag har gjort? Anyways. Jag är glad ändå! Här kommer en till fantastisk naturbild, enligt mig. Blir alltid så varm i hjärtat när jag ser att det fortfarande finns såhär fina ställen kvar i världen :)



Sameranger Lake


PIMP

Jag är så jävla trött på att mina hörlurar jämt trasslar in sig, lyckas göra knut på sig själva och fastnar i allt annat i väskan - tills jag läste att man kan sätta pärlor på sladdarna! Kanske inte supersnyggt resultat men jag tycker att det blev betydligt mycket roligare - och förhoppningsvis mycket mer praktiskt!

Före

Efter


KLARHET

Jag har de senaste veckorna infunnit mig i (formulering?) något sorts inre lugn. Jag känner en målmedvetenhet som jag inte minns att jag någonsin känt innan. Det är en konstig, främmande men bra känsla. Jag tror att det har att göra med att jag hela mitt liv vart lite osäker och tillbakadragen av mig. Jag har inte direkt vart den som synts och hörts mest eller tagit plats. Alltid väldigt blygsam. Men nu är det annorlunda. Det kanske är det här som kallas upplysning? Skit samma. Vad det än kallas är det roligt.

Jag vet inte om det var resan till Karpathos som gav mig "en knuff i rätt riktning" eller om den bara släppte loss de känslor jag hållit inom mig länge. Kanske både och? Jag tror det. Fan vad värd den resan var alltså! Jag tycker att alla borde göra en sådan resa. Det behöver inte vara till just ett typiskt "semesterställe" men bara att åka iväg själv och lära sig att det är himla skönt att vara ensam ibland också. Att det faktiskt är någonting bra. Jag tror att det är viktigt att man får känna sig helt självständig på flera olika plan. Jag gör det nu! Inte alls som förr.

I vilket fall som helst så har dessa känslor påverkat min syn på framtiden (eller så är det bara något sorts "rus" som sitter kvar och spökar). Jag har länge vart något så in i helvetes orolig för vad som ska hända framöver. Massa "tänk om..." och i allmänhet mycket negativa tankar. Tankar om att jag är otillräcklig, okunnig och osäker. Att jag ska göra folk i min omgivning besvikna. Men det funkar inte att tänka så lågt om sig själv.

Jag tror inte jag riktigt själv har fattat hur många "egoboosts" jag fått det senaste året och hur mycket de har stärkt mig. Jag har kommit in på världens bästa utbildning och väckt helt nya passioner i mitt liv, jag har fått praktik på ett ställe jag bara kunde drömma om innan, jag har knutit nya kontakter och träffat de mest underbara människorna, jag har brutit helt och hållet med människor som fått mig att må dåligt och jag har klarat mig ur situationer jag seriöst trott skulle knäcka mig helt. Jag tillåter mig själv att gå igenom detta "mantra" i huvudet ibland. Då mår jag bra och känner mig stark. Måste påminna mig själv om att jag ska sluta tänka lågt om mig själv, för de negativa tankarna spökar fortfarande ibland. Jag kan mer än jag ofta tror!

Jag har genom detta lite "ökade självförtroende" också lärt mig att känna av människor mycket bättre. Det framgår så himla tydligt nu vilka som är ens riktiga vänner. Och till dem som läser detta och känner sig träffade; Jag älskar er så himla mycket och bryr mig om er mer än ni tror. Jag är så fruktansvärt glad och tacksam för att jag har er i mitt liv och för att ni stöttat mig genom perioder som de ovan. Ni är mina stjärnor ♥

I alla fall. Kände att jag ville skriva av mig och lätta på hjärtat lite extra mycket idag. Jag unnar mig det. Så för att avsluta med några visdomsord från mig och William Shakespeare: Tänk högt och stort om dig själv och våga göra det hjärtat säger åt dig att göra - Det glada hjärtat lever längst!

/ Sofia


GLANS

Det har vart en riktigt fin dag idag. Jag kunde inte sluta le när jag kom till skolan - så glad var jag över att se alla igen. Min fina, fina klass! ♥ Och hur kul det än var att sätta sig i skolbänken igen så blev jag himla trött i huvudet himla fort (lär oss ett nytt program - so much to remember!) men köpte en anteckningsbok idag som jag kan skriva upp bra-att-veta-saker i.

Sen blev jag jätteglad när jag till min förtjusning hittade 3 biljetter till Johan Glans - World Tour of Scandinavia och bokade dem i ett NAFFS! I höst ska jag, Anna och Malin skratta tills vi kissar ner oss, så det så! Johan glans är fanimej bäst alltså! Är inte jätteförtjust i typisk svenk humor annars men han är helt underbar. Bjuder alltid så mycket på sig själv och har en helt fantastisk självinsikt. Åh, vad jag ser fram emot detta! Iiih!


HALLELUJAH MOMENT

Haaaaaaa! Idag hör jag änglasång stup i kvarten typ. Nu är sommarens jobb över och det är nästan lite semesterkänsla över det hela. Som jag sagt tidigare, jag gillar att jobba i hemtjänsten och personalen är verkligen helt underbara tycker jag (I'll miss you) men det ska bli så förbaskat skönt att träffa klassfolket igen och sätta sig framför datorn och göra det man faktiskt verkligen vill och kan göra. Det tar liksom emot lite att jobba med en sak när man inte är jättemotiverad till det "området" och bara längtar tills man får göra något helt annorlunda - i mitt fall, modellera och redigera.

Men nog om det. Nu ikväll ska jag bara pilla lite här hemma och ladda upp inför morgondagen. Det är alltid något speciellt över första skoldagen! Oavsett ålder, utbildning eller inställning fullkomligt älskar jag att ha nya anteckningsböcker, helt oanvända pennor och en sprillans ny kalender (som jag bara använder flitigt första månaden. always.) och man skriver så himlans prydligt första veckorna bara för att det är kul - sen övergår allt bara till ett kryptiskt kraffs som bara jag själv kan läsa. Älskar det! Aaaaand yes, I'm a dork.

För övrigt känner jag lite spontant att den här bloggen har varit väldigt enformig på senaste så därför tänkte jag bjuda på lite naturporr och visa den här bilden som jag tycker är helt fantastisk!



Nu blir det plock och lite go musik! Ha en fin söndagskväll ♥

LAZY

Idag har jag bestämt mig för att ha en riktig Lazy Wednesday (det klingar inte ens bra, men det lät coolt i mitt huvud). Och ja. Det var ju inte direkt längesedan jag hade en lazy day. 3 dagar sen närmare bestämt. Haha! Men fan. Är man ledig och solen skiner med sin närvaro - varför inte? Jag ska inta ryggläge på altanen (för att varva med magläge emellanåt - det är den enda ansträngningen jag kommer att göra) med en bra bok, lite musik och bara vara.

Jag har för övrigt sovit allt annat än bra i natt. Jag har lyckats med (det inte alltför ovanliga för mig) att skrämma upp mig själv riktigt ordentligt och när jag gör det blir jag typ seriöst paranoid. Jag fick nämligen höra häromdagen att det spökar hemma hos en av våra vårdtagare (ja, jag är seriös och det är arbetskamraterna som sa det också). Flera har, oberoende av varandra, sett saker där så det känns ju inte direkt jättebra och lättsamt att gå dit. Usch.

Jag är egentligen lite kritisk mot sånt här men ändå tror jag delvis på att "spöken" av någon sort faktiskt finns. Eller i alla fall någon form av "laddning" i luften som vi levande kan känna av. Min faster berättade för mig, att efter att farmor hade gått bort, kunde hon känna och se henne flera gånger. Små saker som att fåtöljen farmor brukade sitta i kunde börja knaka utan att någon satt där, att se rörelser i hallen när ingen annan var hemma och att det plötsligt kunde bli helt iskallt om hennes lår. Det sista förklarade hon som att det också blev ett "tryck" på benen - precis som om någon satte sig i hennes knä.

Det som jag tycker är roligast med allt det här är att min faster är så jävla cool med det. En annan hade ju fått hjärtinfarkt och förblivit galen men hon var helt lugn och sa till sig själv "Nu är mamma här hos mig!" Men jag antar att man infinner sig i någon sorts acceptans och öppensinnighet (jag kommer på egna ord i brist på annat) när man är sådär andlig av sig som min faster är. Jag beundrar henne för det fastän jag nog inte hade vågat vara det själv - Något säger mig att mina nerver inte hade klarat av att se farmor sitta i min fotölj, hur mycket jag än saknar henne.

Nä. Nog om det. Nu ska jag sluta skrämma upp er (Malin) och göra i ordning en riktigt ordentlig frukost och njuta av solen! Ha en fin dag!


MIN HELG

Så var det måndag igen och det är väl bara att gilla läget. Jag gillar att tiden går - I alla fall som det är nu. För mig är varje timme som går en timme mindre tills skolan börjar. Ja, så desperat och knäpp är jag. Hur mycket jag än tycker om mitt jobb (för det gör jag, fastän att det inte är "mitt område") så längtar jag jämt tillbaka till skolan, till alla mina vänner, till alla skratt, sjuka samtalsämnen och till kreativiteten som bara flödar i vårt kvava klassrum!

Jag längtar tillbaka till alla rutiner, alla fasta tider och att ha ett riktigt schema, hur tråkigt det än låter. Jag längtar tillbaka till matlådor och prestationsångest. CGD är bland det bästa som hänt mig och att dessutom få dela det med 19 helt fantastiska människor gör ju inte direkt saken sämre ;)

Men nog om det. Det är en vecka kvar med jobb så det är bara att bita ihop, hoppas på att ryggen håller lite till och hålla motivationen och humöret uppe! Jag har i vilket fall haft en helt fantastisk helg som på något sätt har läkt mig lite. I fredags träffade jag världens bästa Frida över mat och vin på Victoria (för att sedan dricka en löjligt dyr öl på Bryggeriet) och vi hade en jättemysig kväll med massa prat. Den tjejen kan jag berätta allt för! Lördagen spenderades enbart på vår fina altan med familjen. God mat, spel, musik, skratt, ännu mer god mat, god dricka och en familjekänsla på topp! Jag har världens bästa, tokigaste familj tror jag. Söndagen var i princip en repris av lördagen och jag klagar verkligen inte alls.

Sen helt plötsligt stod min prins på vår uppfart och var så himla fin och jag blev världens lyckligaste flicka! Ursäkta språket, men fy fan vad jag har saknat honom! Jag släppte nog inte taget om honom på hela natten tror jag. Haha!♥

Jag känner inte att skrivarkreativiteten är närvarande idag direkt så jag avslutar med det. Imorgon väntar ännu ett kvällspass, but first; sleep.

SPELL

Här kommer ett inlägg med bilder på saker som jag vill ha men som egentligen är på tok för dyrt. 













Ja, det var då själva fa-an vad mycket snyggt de hade på Spell då! Frågan är om man inte ska unna sig iallafall något av dessa när lönen kommer :) Här finns dessa gudomliga skapelser!

EYES ON FIRE

Jag har verkligen ingenting vettigt att skriva om idag (heller). Jobbar på som bara den - 6 arbetsdagar på raken med både kvälls- och dagspass suger verkligen musten ur en! Men snart är det är det helg och då ska jag ut med arbetskamraterna, träffa Frida och sist men inte minst - Jonas! ♥

Har sett fram emot den här helgen hur länge som helst känns det som, det har typ vart min motivation den här veckan. Och till råga på allt så ska det tydligen bli fint väder så nu har jag absolut ingenting att klaga på! Får se om vi prickar in någon mysig uteservering ;) Hela Göteborg kommer ju garanterat att vakna till liv nu när Way Out West drar igång med och det är ju bara roligt. Älskar när det är mycket liv och rörelse!

Så nu sitter jag här och taggar inför helgen med att färga utväxten och lyssna på den här väldans sköna låten:



Fin video dessutom så det blir en stjärna i kanten från mig! Detta är en av de låtar som jag bara kan "ligga ner och lyssna på". Älskar det! Har en liten lista på sådan låtar faktiskt. Svårt att säga om det är något speciellt som utmärker just dessa låtar eller om de har något gemensamt men, ja. Jag antar att de bara har "det". :)

AUGUSTI

Jag tycker att Sverige borde få någon sorts megakompensation för det dåliga vädret nästa sommar. Usch vilket ruskväder det är! Det är nästan lite höstkänsla över det hela tycker jag (vilket jag egentligen inte har något emot - längtar tills jag får sätta på mig alla mysiga koftor och mössor och att det blir liiite mörkare på kvällarna!) men jag tycker att är det sommar, då ska det fanimej vara sommarväder också!

I vilket fall. Verkligheten har till min fasa kommit ikapp mig efter semestern. Jobbet är roligt, men slitsamt både psykiskt och fysiskt. Jag har kommit in i det där lunket, att istället för att ha energi till att göra massa kul på kvällarna bara förbli seg och kolla på film istället. Men jag ska inte vara så negativ. För det första så är det bara ett nöje från min sida att kolla film, för det andra så är det bara 8 arbetsdagar kvar innan skolan börjar (Iiih!) och för det tredje ska jag få träffa dem jag saknar mest av allt till helgen. Så ursäkta detta pessimistiska inlägg - Jag är faktiskt lycklig!

Idag blev det till att komma ikapp mig lite i True Blood (en serie jag inte kan bestämma mig för om jag tycker om eller inte - denna säsong är dock så spännande att jag kommit på mig själv flera gånger med att bita på naglarna. På riktigt!) Härnäst: göra mig iordning för ännu en jobbkväll hos alla små tanter och farbröder!


EN RESA

Jahopp. Tänk vad fort en vecka kunde gå. Alldeles för fort. Jag tänker alltid (ALLTID!) att jag ska ta vara på varje minut på mina resor och den här resan har jag fanimej gjort det. Guuu' så bra jag har haft det! Jag ska dock inleda detta inlägg med några erkännanden:

1. Jag sov två timmar natten innan jag åkte.
2. Jag var så nervös att jag hackade tänder på morgonen.
3. Jag har aldrig känt mig så idiotisk i hela mitt liv som när jag åt frukost själv på Landvetter.
4. Jag hade typ seriös ångest när planet lyfte.
5. ...Och allt detta var som bortblåst i samma stund som planet landade på Karpathos!

Jag kan tveklöst dra slutsatsen att denna resa var lite av ett genidrag i alla fall. Jag tror inte riktigt att jag förstod för en vecka sedan hur välbehövligt detta skulle vara för mig, hur bra jag skulle må av det - Hur otroligt mycket jag skulle få ut av det! Det kanske låter som en löjlig klyscha men jag känner att jag liksom växt genom den här resan, blivit självständig på ett sätt jag inte trodde var möjligt för mig. Och jag valde verkligen rätt ställe för att göra det också. Karpathos är en mycket liten, lugn ö med mycket orörd natur. Känner att jag tröttnat på det där väldigt turistiga, exploaterade - Karpathos är säkert på väg åt det hållet, men inte än. Det är jag tacksam för. Iallafall.

Precis som jag lovade mig själv så har jag gjort vad jag vill, när jag vill och hur jag vill vilket har resulterat i mängder av sol och bad, avkoppling med musik, böcker och målande. Jag har träffat nya vänner, ätit och druckit gott och haft jätteroligt. Jag har vart på båtutflykt ute på det turkosa Medelhavet, gått längst vita stränder, snorklat och bränt mig från topp till tå, fått sand på ställen man inte ska ha sand och haft sånt där saltrufsigt hår. Helt perfekt! Jag är mer än nöjd - Den här resan har vart värd vartenda öre. Till och med pengarna jag fick lägga på ett läkarbesök under en matförgiftning. WORTH IT!

Sen känns det ju i och för sig sådär när man kommer hem till Göteborg och möts av världens skyfall och ett raseriutbrott från Zeus (you get it). Min familj betyder mest för mig och självklart känns det helt underbart att få träffa dem igen men fan - Jag hade inte tvekat om jag fått en biljett till Karpathos imorgon igen! Så. Nu blev det en himla massa text och för att lätta upp detta inlägg med lite färg bjussar jag på lite bilder och får lite ångest istället.














RSS 2.0