NÖJA SIG

Jag och Jenny hade ett väldigt intressant samtal häromdagen. Det har verkligen etsat sig fast i mig och eftersom jag länge gått och tänkt på det har det liksom brusat upp nu. Jag blir typ... arg bara på tanken av att folk s.k. "Nöjer sig". Och för att först poängtera, det är en helt annan sak att vara genuint nöjd med tillvaron. Grattis till dem som känner så! Men att liksom nöja sig med det man har enbart för att man är rädd eller för lat för att prova på något annat, det får det att krypa i mig.

Jag har träffat mååånga människor som jobbat på en och samma arbetsplats i princip hela deras liv för att de helt enkelt nöjt sig med det. Ställer man frågan "Trivs du då?" får man svaret "Mja, njaeh. Men det är ju ett jobb liksom." Ok, det kan jag ta. "Men om du hade fått jobba med vad du ville, vad hade det varit med då?" "Ååååh, då hade jag velat bli veterinär!" ... Ja, men varför har du inte blivit det då?!

Det kanske var ett kasst exempel men min poäng är att jag FÖRSTÅR inte varför folk inte följer sina drömmar. Tänk att få jobba med någonting du verkligen älskar! Det är inte det minsta farligt att försöka. Skriv in dig på den där kursen! Läs det där drömprogrammet du så länge funderat på att göra. Hoppa fallskärm om du så länge velat det.

Samma gäller att ge sig ut i världen. Jag säger inte att jag är världens mest beresta, världsvana människa men jag har testat mina vingar en hel del iallafall. Det var läskigt att ge sig ut på tågluffen till en början men fy fan vad glad och stolt jag är att jag gjorde det. Jag växte verkligen som människa den sommaren. Det är något jag uppmuntrar alla att göra!

Sen finns de där människorna som, trots en hel värld att upptäcka framför deras fötter, nöjer sig med Sverige som de endast lämnat en gång innan och de var "när vi åkte till köpenhamn över dagen!" (och det var ett citat, ja) Jag får bara lust att skaka om dessa människor och skrika "NI FATTAR INTE VAD NI GÅR MISTE OM!"

"Men jag trivs så bra hemma så!"... Ja, men samtidigt sitter du och kollar på Packat & Klart, suckar och säger "fan vad gött det där såg ut, du." Sverige är en i många bemärkelser fantastiskt land, ja. Men det finns så otroligt mycket mer utanför våra gränser. Ingen människa kan säga att hen (ett fantastiskt ord tycker jag) är nöjd förrän hen har sett och gjort allt hen vill se och göra. Jag ryser bara vid tanken av att jag sitter i min slitna fotölj på ålderns höst och säger till mig själv: Jag skulle åkt till Rom den där sommaren. Men nu är det för sent. Och nu dör jag.

Jag vill inte sitta här och säga åt folk vad de ska göra med sina liv: Det fina är att folk kan göra PRECIS hur dem vill med tiden de fått här på jorden. Jag tänker iallafall att utnyttja min tid till fullo. Jag tänker då iallafall inte dö nyfiken.


SENGÅNGARE

På ett ungefär sådär känner jag mig idag. Sovit rätt dåligt och att näsan envisas med att vara tät samtidigt som halsen börjar kärva har inte direkt gjort det lätt att andas normalt i natt. Jävligt seg kombination. Blir alltid så förbannat nojig varje gång jag blir såhär förkyld. En sväng på akuten med andnöd för typ 2 år sedan (but still) och mitt livs värsta 3 minuter ever i somras har inte direkt gjort mig naiv gällande kombinationen astma + allergi + förkyldning.

Så jag bunkrar alltid upp med halstabletter (de där italienska är guld värda men fy farao vad äckligt de smakar) och litervis med te för att rensa upp allt klägg som lagt sig som en fet kork i huvudet. Ingen skola för mig idag - Stannar hemma och jobbar lite istället. Har fått ett litet "uppdrag" att designa en logotyp åt en kock. Himla kul faktiskt!

Rastlösheten för tillfället är dock enorm. Kan inte sitta still! Borde ta det lugnt. Vill inte ta det lugnt! Måste ta det lugnt. Jag får försöka peppa mig själv på något sätt - Vilar jag så kommer jag förhoppningsvis att vara frisk inför ännu en fantastisk helg; Vin med Malin, klassåterträff med Boråsarna och middag med mina damer. Där har ni min motivation.

Jag har hört att en blogg utan bilder är en dålig blogg - så i ett tappert försök att förbättra denna bjuder egocentriska jag på en bild på mig själv.


Nu ska jag laga något gott att äta och sen nörda ner mig (ännu mer) i Star Wars. Det är något väldigt speciellt över de där filmerna. Jag förstår verkligen varför det är sån hets kring dem!

May the force be strong in you!


TÄT I DÄZAD

So much for doing nothing, ja. Istället för att ge mig själv lite egentid slutade det med att jag hjälpte till här hemma i trädgården, skurade fasaden, krattade löv och bar sten. Det var faktiskt riktigt härligt att hålla på ute i solen men självklart ska karman hitta något kryphål i det också och ge mig världens dunderförkyldning istället!

Tycker dock mest synd om Jonas som har världens mest icke-sociala flickvän som sover i 14 timmar när man inte setts på en vecka. Kul. Förlåt baby, jag hoppas dock att du har överseende med mitt tillstånd ♥

Så nu ligger jag här. Utslagen med värk från topp till tå och med en näsa som uttalas "däza". Kollade på en film. Chronicle hette den. Tyckte att den var rätt bajs så nu ska jag gå och ta en dusch i förhoppning om att jag kommer att bli en helt annan människa sen. Jag betvivlar det dock. Här är en bra låt för övrigt! Blir lite nostalgisk när jag hör den ♥


Ha en fin dag!

SOLSÖNDAG

Det är en fin helg jag haft hittills och det bästa är att den inte är slut än. Även idag strålar solen så det blir till att försöka bättra på brännan lite och kanske unna mig lite egentid med ritblocket. Många knop blir det iallafall inte. Min hals har fått lite stryk känner jag. I fredags träffades vi några från klassen i stan, handlade lite mat och satte oss och grillade i Slottskogen med resten av Göteborgs invånare. Tycker att det är så kul att Göteborg kan bli typ världens skönaste stad så fort solen tittar fram. Ett helt annat liv verkligen! Himla mysigt var det iallafall :)

Igår fyllde världens finaste Lena år och det skulle självklart firas! God mat, dricka, fina folket och världens Eurovisionshets (första året någonsin jag faktiskt tyckte att det var underhållande att kolla på ESC - vad har hänt med mig?) när vår Loreen vann. Kul var det iallafall. Och jag och Lena ska tydligen gå på danskurs!

Dagens låt och artist; Daniel Norgren - Though it aches. Bara ÄLSKAR soundet i hans musik♥


Ha en fin dag, folk!

EN BLONDIN

Det är jag det. I dubbel bemärkelse. Sitter just nu med lila mousse i håret för att mitt hår inte ska bli så gult den här gången. Ja, jag har gjort det igen. Jag har blekt det där virrvarret uppe på huvudet som folk kallar hår. Jävligt dumt egentligen. Det är ju redan så slitet att antalet hårtoppar dubblerats och att begreppet "tovor" har nått en helt annan nivå. Yeah.

Men ska man vara fin(?) får man lida pin! Kände i vilket fall att jag ville fräscha till det lite nu inför sommaren och alla skojsigheter som väntar; klassfest, födelsedagsfest x 2, balfotografering och studenter hit och dit. Finner tillvaron rätt tillfredsställande faktiskt. Och jag luktar rengöringsmedel. ^^


HEL

Så känner jag mig idag. Jag har landat i verkligheten och jag lever igen. Efter en intensiv vecka med förberedelserna inför frukostmötet hade jag en väldigt lugn helg hemma med lilla pappa. Huvudvärken påminde mig ständigt om att varva ner och jag är så oerhört glad att jag faktiskt lyssnade på skallen. Söndagen bjöd på en snabb vända i skolan där vi bara kollade så att allt var färdigt och sen hem till min pojk som jag saknat så in i norden! Himla gott det.

Och sen kalas för pojkens storebror! Det är en fin andra familj jag fått, tycker verkligen om dem jättemycket! Sen var det det där med att "gå och lägga sig tidigt så att man är pigg när man ska upp kl 5 imorgon". Det gick ju himla bra. Var piggare än någonsin och tvingade mig själv till sömns kl 2 - alltså tre härliga timmars sömn!

Fast det kanske var lika bra. Det tog ju ett tag innan min nyvakna hjärna fattade att idag var dagen D. Frukostmötet! Och då satte nerverna in. Helvete vad nervös jag var där ett tag. Dock var alla "företagsrepresentanter" så himla trevliga så det släppte snart och det var faktiskt riktigt roligt - och som uppskattades från båda sidor. Heja oss! Så nu har man fått upp ögonen för lite fler företag som man kan söka praktik till. Himla spännande!

Och mitt i någon form av lättnad, lyckorus och alla sprudlande sommarkänslor svängde jag in hos frisören efter mötet. Tyckte att jag var värd det. Och för att komplettera min belöningseftermiddag har jag även somnat i solen på garagetaket, bränt kinderna som vanligt och haft lite hederlig hemmaspa. Nu blir det till att skissa lite på mitt kommande projekt som börjar imorgon och sen ett avsnitt av Game of Thrones innan jag däckar. Wohoo!


INRE KLOCKA

Det där med att kroppen verkligen vänjer sig vid rutiner tycker jag både har sina för- och nackdelar. Jag tycker att det är asnice att vakna på morgonen och veta att man har mycket att göra på dagen, att man gör någon nytta. Sedan jag började skolan har min "aktivitetsnivå" höjts något kolossalt! Förr tyckte jag bara att det var nice att göra ingenting, nu blir jag rastlös bara av tanken att göra just ingenting.

Samma gäller sömnen. Jag försöker ibland pressa mig själv och hålla mig vaken liiite till så att jag ska kunna sova ut en längre stund morgonen efter - men jag vaknar bara samma tid ändå. 07.00. Fakk. Så istället för att sova längre sover jag bara mindre på helgerna. Och vaknar alltid irriterad över att jag bara vill sova längre fast jag innerst inne vet att det är omöjligt att somna om.

Dagens I-landsproblem, jag vet. Och ett ännu större problem är att jag har haft konstant huvudvärk i 2 dagar nu, trots huvudvärkstabletter, mycket vatten och otaliga försök att varva ner. Så nu sitter jag här med världens rastlöshet och en panna som pulserar. Tänkte faktiskt dra till gymmet idag men det känns inte så ultimat just nu. Kanske in fridfull promenad uppe i skogen hade gjort susen?

Nu blev det ett sånt där långt jävla inlägg IGEN! Förlåt. Det är så mycket som cirkulerar inne i skallen.

FREDAG

... Och fy helvete vad den här helgen är efterlängtad! Det har vart en minst sagt tuff vecka i skolan men nu ser vi fanimej resultat. Tror aldrig att vårt klassrum vart så snyggt som det är nu med fräscha utskrifter, små skyltar, nya spotlights och en stor showreel som loopas på ena väggen. Riktigt läckert! Och visitkorten blev, trots allt strul, jättebra! "Sofia Kourbetis - 3D Artist". Klingar rätt gött tycker jag. Hahaha! Känns så sjukt att titulera sig på något sätt. Jag är ju inte färdig än menar jag. Så egentligen borde jag skrivit "Sofia Kourbetis - Elev" för att vara helt realistisk och ärlig.

Men nog om det, känner lite att jag babblat om skolan hela veckan typ så nu tänker jag kontra med något helt annat: Mötte upp pappa och Anna i stan idag, tog en fika, kollade lite studentklänningar och slog till med ett biobesök! "The Dictator" blev det den här gången. Ja, jag visste att den skulle vara väldigt larvig (det är ju Sacha Baron Cohen vi pratar om) men fy farao vad rolig den var. Jag skrattade genom hela filmen tror jag (det är ju Sacha Baron Cohen vi pratar om). Såatte... Gillar man Ali G, Borat och Brüno så gillar man den här. Jag gillar när humor går liiite för långt :)

Nä, nu ska jag försöka avrunda den här kvällen med att få i mig lite te och en ipren, kanske måla lite och lyssna på musik? Det var ju inte igår. Och så önskar jag eder alla en förträfflig helg! Puss på er!

BETEENDE

... Är något jag finner mycket intressant, både hos mig själv och hos andra. Jag tror att jag lärde mig något nytt om mig själv idag och det är att när jag blir sådär panikstressad (som när tryckeriet glömmer bort klassens gigantiska order, när visitkorten är i fel format, när skrivaren krånglar och de där jävla fotoramarna bara är bajsnödiga av sig) så får jag fanimej tunnelseende.

Jag är så oerhört fokuserad på det jag håller på med att allt som händer runt omkring liksom stängs av på något sätt. Inte så att jag ignorerar, men jag går liksom på autopilot på något finurligt sätt. Så om någon från klassen läser det här; förlåt om jag snäst åt dig idag. Det var inte meningen ♥ Men om det är till någon tröst så har allt ordnat sig nu och jag är lugn igen.

Jag är för övrigt sådär härligt trött idag igen och jag saknar min Jonas ännu mer. En kudde var inget bra substitut för personen man älskar. (NO dirty thoughts!) Jag försöker istället hitta någonting här hemma som tillhör och luktar som honom men allt jag kan hitta är ett par strumpor med Homer Simpson på. De luktar tvättmedel. Doh!

Anna kom precis in med en fruktsmoothie till mig nu. Hon är fin hon. Ställer sig och mixar frukt i världens mest icke-tysta mixer klockan elva en onsdagkväll. Och här ligger jag och är så tacksam och glad så! Nu bli det till att sova; Ingen helg för mig. Imorgon blir ytterligare en dag fylld av utskrifter, ramar och renderingar som går på högvarv.

Sov så gott!

... OCH TRÖTTHETEN

Har slitit som en jag-vet-inte vad-idag. Fullt upp i skolan inför frukostmötet, vilket resulterar i att fixa klassens bilder, skriva ut allt på världens monsterskrivare, fixa till sina egna bilder, rendera ut ännu fler samt fixa det sista för hemsidan. Jag blir trött bara av att tänka på att imorgon kommer att se likadan ut. Men trots mycket slit så har jag haft en rolig dag idag - När Ludvig dansade riverdance till Marilyn Mansons Beautiful People skrattade jag så att det värkte i kinderna och även lunchen bjöd på många skratt. CG11's humor är av det konstigare slaget. Skönt att ha något gemensamt med så många på samma gång!

Så inte nog med att jag satt i skolan till typ 18.30. Jag fick tummen ur och gick till gymmet där hela Lindholmen tycktes befinna sig på en och samma gång. Tror att varenda maskin var upptagen, men jag lyckades ändå norpa åt mig en crosstrainer. Helt meninglöst egentligen; jag blev bara så himla stressad av allt folk, fick ingen ro, så det blev inte långvarigt. Och när jag ändå var där passade jag på att sola och basta lite så nu känner jag mig lite som på tågluffen i somras: Bränd, lite halvsunkig och så förbannat trött. Jag ska slå vad med mig själv att jag somnar inom fem minuter från och med att jag lägger huvudet på kudden.

Ska avsluta denna kvällsnovell (jag måste försöka hålla mig kort när jag skriver känner jag lite sådär spontant) med att säga att jag saknar min Jonas väldigt mycket just nu. Jag önskar att han var här och höll om mig tills jag somnat och dreglat lite på hans bröst. Inatt får jag nöja mig med att dregla på mina kuddar istället.

Godnatt

SLIT & BELÖNING

Det var med tunga kliv jag gick till skolan idag. Usch och fy för att släpa sig ur världens mest ultimata säng som är sådär perfekt varm lagom till morgonen. Denna lilla morgondepression höll dock inte i sig länge - Det släppte så fort jag klev över tröskeln till klassrummet och fick träffa mina fina klasskamrater. Jag blir påmind varje dag om hur otroligt mycket jag kommer att sakna skolan när jag väl ger mig ut i verkligheten. Alltid trivts i skolan. Eller iallafall själva skolmiljön. Plötsligt fick jag energi till att kunna göra i princip vad som helst och jag lyckades bli klar med både hemsidan och visitkortet, något jag igår hade lite småpanik över att jag inte skulle klara av. It's nice, yes!

Ok, sen var väl kanske inte bussresan hem den största stämningshöjaren - En timme från centralen till lilla Surte. Självklart somnade jag när det bara var en hållplats kvar och vaknade lika snabbt igen av att jag slog huvudet i fönsterrutan när bussen skumpade in på Surte Mainstreet - En grusväg.

Så för att försöka förgylla denna dag på något sätt ska jag gotta ner mig framför Game of Thrones (SÅ spännande!!) med min gigantiska temugg... med te i såklart. Och jag glömde självklart mina träningskläder hemma i morse. Så mycket för mitt nya liv. Jag reste visst tillbaka i tiden istället. Nåja. Här är för övrigt min hemsida för den skara som kan tänkas vara intresserad och nyfiken. Inget fancy. Jag är inte ens nöjd med den men det är bättre än ingen hemsida alls! Det är i vilket fall ett väldigt smidigt sätt att "visa upp sig" och bli ihågkommen.

Peace.

SHOWREEL

För dem med intresse; här är min showreel, lite av en sammanfattning om vad jag gör/kan göra som ska visas för framtida uppdragsgivare/arbetsgivare :)


Som ni kan se så är det i slutet en länk till min hemsida som inte riktigt finns än - förhoppningsvis kommer den upp imorgon. Just nu vill html inte lyssna på mig.


LONDON SUMMARY

En liten sammanfattning av vår fina weekend i London. Jag vill tillbaka!





GOTT & BLANDAT

Det har den här helgen bjudit på! ...När jag hör Gott & Blandat kan jag för övrigt inte sluta att tänka på en "fadder" vår klass hade när vi började på Högskolan i Borås. De ska ju ha så himla fiffiga namn, de där faddrarna. Det hade vart en sak om hon faktiskt var go och blandad men hon var bara som de där lakritsarna med massa hål i - tråkiga. En sån där man bara äter för att bli av med. Men jag tror hon tyckte att hon själv var en riktigt saltlakrits. Systembolaget var tydligen hennes (och aaaaaalla andra studenter i borås "andra hem"!) Lite galen sådär. Lite salt och crazy. Uääh! Jag spyr på sådana människor som ska göra sig till så.

Iallafall. Det har vart en väldigt mysig helg (måste komma på någon synonym till mysig för att kunna variera mig. Gaaah!) med på tok för mycket onyttigheter egentligen. Jag som kände mig så stolt i fredags när jag ställde mig på vågen och såg att jag gått ner 3 kilo - Det är numera något jag fasar är ett minne blott. Jag tänker inte ställa mig där igen på ett tag känner jag lite spontant. Det får bli gymmet imorgon. Imorgon börjar mitt nya liv. Igen. För femtioelfte gången i år.

Jag har för övrigt tagit mig friheten och köpt mig en bok den här månaden. Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst. En liten tunn bok som man kan streckläsa på en dag men som förändrar ens syn på tillvaron resten av livet. Eller ja, det kan jag ju bara gissa mig till, men herre, vilken inspirationsskälla hon är! Hon är min nya idol.


BACHMAN

Kom att tänka på den här låten helt plötsligt och fick värsta nostalgikänslorna, så den får representera denna regniga, gråa onsdag!




MYS, MYS & MYS

Jag är medveten om min kassa uppdatering, så för att tillfredsställa mitt skrivbehov (som jag faktiskt har - jag tycker att det är jättekul att skriva) så kommer här en liten update om vad jag har haft för mig det senaste.

Fredagen spenderades i skolan då jag till störst del satt och knackade kod till min kommande hemsida som jag ska använda lite som en portfolio till framtida uppdrags- och arbetsgivare. Om två veckor har vi frukostmöte här i skolan där vi ska bjuda in en massa (MASSA!) företag som ska komma och kolla på det vi gör och förhoppningsvis kan vi knyta lite kontakter då! Ska bli jättekul men det är massa att fixa innan (hemsida, visitkort, utskrifter, mat, showreel, bilder m.m) så jag känner mig lite stressad för tillfället. Det är bara att bita ihop!

Efter skolan mötte jag upp min fina pojk i stan och satte oss på Moon Thai Kitchen, käkade och drack en himla stor öl. SÅ gott och himla mysigt! Om man ändå hade mer pengar - Då hade jag käkat där typ en sisådär... varje dag! Mätta och glada satte vi oss därefter på Källarn' i Vasa och drack mer öl med Malin och Hugo och trevligheterna bara fortsatte. 33:- ölen. Det är nice. Dit ska jag definitivt gå igen... Det är väldigt vad många ställen jag ska "besöka igen" på senaste tiden.

Lördagen var också en fin dag. Upp tidigt för att hjälpa min böna att flytta till fel sida älven. Väldigt mysig lägenhet för övrigt, jag hoppas och tror att hon kommer att trivas där! På kvällen åkte vi tillbaks dit för lite mys med dricka, mat, musik och prat. Nu noterade jag att jag använder order "mysigt" lite väl mycket och att det här inlägget blev himlans långt så jag ska sluta nu.

Mys!


LONELY BOY

Eftersom att det inte är så ultimat att skriva på ett skärmtangentbord ska jag hålla mig kortfattad och tipsa om en låt istället!



GRUCHO MARX

Hittade dessa roliga ringar idag efter skolan och blev förtjust direkt! Det är tre stycken så man kan ha dem separat också om man vill men jag föredrar dem "i ett" :)


Och ja, jag är fullt medveten om mina händers ganska ohälsosamma utseende.


IKEA

Snart är det dags att söka praktik och för min del lutar det åt hederliga IKEA i Älmhult. Hur jag ska klara mig mitt ute i ingenstans i tre månader är en annan femma, jag hoppas och tror att det kommer att ge mig mycket! :) I vilket fall har jag gjort denna bild för att kunna visa min "nisch", som är interiör. Därav känns IKEA rätt självklart!


Modellerad i 3D Studio Max & Sketchup + lite småpill i Photoshop. Själv är jag väldigt nöjd bortsett från att texturerna är lite för hårda :) Hope you like it! Nu ska jag göra mig i ordning för att gå ut och njuta av den här dagen till fullo!

Peace.