DAGENS

Nu ska jag göra mig i ordning för att möta upp Linda och Malin i stan för lite hemlighetsmakeri. Ikväll ska vi fira vår fina Sara - ska bli himla kul! Sen är ju den stora frågan vad man ska ha på sig? Oavsett hur mycket kläder en tjej äger har hon fortfarande inget att ha på sig vettu.

Spelar ingen roll att jag rensade ur byrån häromdagen och bara sparade det jag tycker om och använder. "Jag har inget att ha på miiiiig!"

ABOUT AVENGERS

Jag känner mig sådär väldigt kluven till Avengers - En av årets storsatsningar. Jag hade skyhöga förväntningar med tanke på vad man hört av folk men blev lite besviken faktiskt. Okej, vissa effekter var så fruktansvärt bra gjorda att det mycket väl hade kunnat vara rent filmat material (andra "effekter" hade t o m jag kunnat göra bättre) och effekter är ju alltid himla kul att kolla på tycker jag. Stor eloge till visualiseringgruppen!

Med tanke på att Avengers är baserade på seriefigurer och superhjältar är det ju inte helt förvånande att filmen ibland blev lite... da-da-da-daaaaa-löjlig. Det hör väl till antar jag. Jag gillar dock att filmsksparna har "tuffat till" karaktärerna lite. Jag gillar superhjältar som inte bara "blev" en hjälte utan som har skapat den själv. Som Ironman t.ex. En helt vanlig människa som skapade en awesome järnrustning. Sådana där övernaturliga grejer som Superman tilltalar inte mig för fem öre.

Sen var ju manuset kanske inte sådär jätteseriöst. Tycker faktiskt att det förstörde stämningen flera gånger. Jag och Jonas pratade om det efter filmen. Varför ska alla storfilmer nu för tiden alltid ha någon sorts mall att det alltid måste vara med "något roligt"? Det var t.ex. flera scener som var sådär jättefräcka och spännande tills någon ska fälla någon lame, "rolig" kommentar (sen när börjar Hulken skämta liksom?) för att lätta upp stämningen lite. Varför? Filmer kan var awesome utan humor (titta på de senaste Batmanfilmerna t.ex) Så snälla Hollywood - sluta med det.



Men nörd som man är så var jag ändå underhållen hela filmen. Snygg som bara den!

HAR DET GÖTT

Precis som jag trodde så var gårdagen hur mysig som helst! Dagen började med en fika med Frida i solen (jisses vad mycket vi hade att prata om!) och därefter mötte jag upp Jonas för middag. Mañana var nice men jag känner nog att jag fått nog av det stället nu. Så nu har vi tagit oss an uppdraget att hitta en ny nice restaurang! Annars gör ju Temple Pub ingen besviken ;)

Efter middagen gick vi en runda på stan, njöt av det fina vädret och promenerade till Bergakungen. Såg Avengers - Bättre sent än aldrig. Och slutligen åkte vi hem till mig, myste framför An Idiot Abroad (bästa. serien. EVER!!) och somnade som grisar sen. Grym dag!

Idag har det sett heeeelt annorlunda ut men det har vart en mysig dag ändå. Tog en promenad uppe vid sjön förut och fastän att mina ben kändes som överkokt spagetti var det himla gott att komma ut lite. Bort från allt vad elektroniksurr heter! Bara jag, det kluckande vattnet och vinden i trätopparna (och där slutar vi med de poetiska klyschorna!)

Väl hemma har vi ätit räkor och glass med jordgubbar (not all together) och nu sitter jag här med min gigantiska tekopp (hink) och lyssnar på regnet som smattrar som ett hagelgevär utanför. Mysigt! Hade dock inte tackat nej till att byta plats med syrran nu; 45 grader i Turkiet. Lilla skitunge.

LÄNGTAN

Ååååh, vad jag vill att det ska bli imorgon nu! Fick precis sms från min fina, saknade Frida och imorgon blir det till att ta igen lite förlorad tid med henne. Tror inte att vi setts på närmare 10 månader. Shame on us! Kommer att ha MASSA att prata om :)

Och inte nog med det, sen blir det till att äta en mysig middag på Mañana med Jonas och kanske bio. Och det ska bli fin-fint väder med så jag är happy, happy! Går bara runt och ler typ. Älskar att ha saker att se fram emot. På lördag blir det även inflyttningsfest/födelsedagskalas för allas vår älskade Sara!

Tänk vad tillvaron kan förändras snabbt! Fastän att jag går av semestern på söndag så känns det faktiskt rätt bra att börja jobba och få någonting gjort - Plus att jag har skolan och praktiken till hösten att se fram emot.

Känner mig för övrigt så himla tillfreds att jag är precis där jag vill vara och att det känns som om jag kommer att vara där jag senare vill vara. Låter det logiskt?



Jag och Frida i Alanya för två år sedan. Minns det som igår :)


KRISTALL

Fick precis hem ett litet paket med mitt efterlängtade halsband. Wohoo! This day just keeps getting better! ♥


STEKA

I dubbel bemärkelse. Jag och Anna gjorde American Pancakes till frukost (är det semester så är det, gott som fan var det iallafall!) och nu ska vi ut och steka i solen. Yeah, you heard me. Solen. Jäsa lite. Inte förbränna pannkakorna direkt. Jag är glad idag för att det är fint väder. Ska lägga mig och läsa lite, kanske skissa lite på min kommande tatuering (inte bokat tid än men man kan väl få drömma?)

På tal om ingenting så har jag totalt nernördat mig i Zelda. You know. The game. Jag och Jonas skrev kontrakt att jag "med stort hjärta och engagemang" skulle genomföra spelet med Jonas som coach. Det är kul! Känner mig verkligen vuxen när jag sitter och dödar monster och samlar skinande stenar på ett Nintendo 3DS på bussen med en avundsjuk 10-åring bredvid mig. Verkligen.

Nä, ut och sola! Det hade ju vart trevligt om det faktiskt ser ut som om jag haft semester.

RAIN

Behöver jag ens avreagera min bitterhet över det svenska vädret idag? Nej, det är onödigt. Inte så kul att läsa om kanske? Vid det här laget så vet nog folk att jag mår som vädret - Jag har med andra ord inte varit på strålande humör det senaste. Rrrrolig semester, mjaa!

MEN det är väl bara att göra det bästa av situationen! Det är ju lite ligga-inne-och-mysa-framför-film-väder. Jag och Jonas ska nog gå på bio i veckan, ta igen lite ;) Det finns så mycket man vill se nu i sommar! Avengers, Dark Shadows, Prometheus, Spiderman och Batman. Och på torsdag ska vi till Mañana och käka - Ser redan fram emot det!

Middagen hos mormor igår var för övrigt jättemysig - De är lite tokiga, de där Hedströmarna men det bjöds på många skratt och jättegod mat.

Och på tal om att göra det bästa av situationen; Nu blir det till att koka upp min dagliga liter te, unna mig lite hemma-spa och gotta ner mig i min senast införskaffade bok; Shantaram. Tjock som en tegelsten med puttinutt-liten text men enligt mamma och pappa så är den jättebra! Ska bli intressant att skaffa sig en egen uppfattning!

Ha en fin dag!

MORMOR

Idag ska jag och Anna traska ner till mormor för att äta middag och ha det mysigt. Min lilla, fina mormor ♥

Det här får bli dagens låt för övrigt, så himla go! Jag hade typ kunnat offra en kroppsdel för att få se han live.


VAL

Det är intressant att se hur människor i ens omgivning reagerar när man gör olika val tycker jag. Gör jag ett val som gör att jag kommer att må bättre - Då blir folk sura och vänder en ryggen. Tofflar man för denna skara folk är allt perfekt och man är "såååå bra vänner!" Och vem är det som är egoistisk egentligen? Faktum är att jag har fått höra att jag är just egoistisk då jag gjorde ett val som visat sig vara ett av mina bästa. Det existerar tydligen inte i folks världsbild att glädjas åt någon annans lycka.

Hade någon av mina vänner gjort ett val så hade jag stöttat och respekterat honom/henne in i det sista. Och hade denna person visat sig må bättre av detta val, då blir jag självklart glad! Jag vill att mina nära och kära ska må bra och det vet jag att dem gör om jag gör dem den lilla "tjänsten" att stötta deras val och beslut.

Jag förstår inte riktigt det där med att man ens blir sur? Vill den personen på något sätt "rätta till en" bara för att man enligt honom/henne gör fel val? Är man otillräcklig för dem om man går sin egen väg?

En sak som är säkert är iallafall att jag bär huvudet högt, skiter i dem som snackar skit om mig - För jag vet att de inte vet allt. Jag respekterar deras val. Det är deras förlust. Och det är stunder som dessa då denna lilla folkmassa bara bevisar att de inte är verkliga vänner, att de inte kan glädjas åt någon annans lycka och respektera en för den man är. Och det är stunder som dessa då ens riktiga vänner står kvar med öppna famnar och stora leenden.

Tack för att jag har er, mina fina - nära och kära. Ni värmer mitt hjärta!♥

WHITE

Om jag var nervös på intervjun? A LOT! Om det gick bra? Ingen aning. Om jag fick praktikplatsen? HELL YEAH!

Jag är överlycklig! Kommer att bli så nedrans roligt! Iiiih!


www.white.se


MIDSOMMAR

Då var det dags att baka, fläta kransar som kliar, sätta på sig långklänningen och ladda upp med vin och regnjacka! Vår hederliga, traditionella, regniga Midsommar är här! Ikväll blir det till att skutta ner för stigen till en av mina favoritfamiljer och ha det mysigt med god mat och allt vad detta ståhej innebär! :)

Igår var jag, Anna och kusin Julia för övrigt på MTV World Stage på Göteplatsen, såg Loreen bl.a. (respeeekt)! Och sen tog vi varsin öl, det var nice. Så därför tillägnar jag dagens bild till min Anna, delvis för att hon är bäst, delvis för att jag jag har en viss brist på somriga bilder.



Haregötthaj!


SVEA RIKE

Vad har vi gjort för att förtjäna detta väder? Bosatt oss i Sverige förmodligen. Åh, vad frustrerande det är!

Slutprojekt i skolan: Strålande solsken och högsommarvärme? Ja, det tar vi!
Semester: Regn, regn, mera regn... och så lite mer regn.
När man plötsligt har massa att göra: Ja, men nu får vi allt slå till med lite sol!
Midsommar: Det kan typ vara fint väder på förmiddagen och sen lagom till första ölen, DÅ kan det börja regna!

Ja, jag är lite bitter idag. Mest för att man inte tillåts att vara somrig de få månader man ens kan vara det. MEN det lär nog snart vända. Ska försöka ta vara på den solen vi har och få lite färg idag innan det bär in till stan med Anna, gå på gratiskonsert och dricka bärs! Kul när systern är myndig, nu kan vi rangla hem tillsammans ;)

Och på tal om ingenting så blir jag lite varmare i hjärtat när jag ser den här bilden♥




MÅNDAG

Ny vecka, nya möjligheter! Idag har det vart fullt upp med både en sväng till skolan, en runda på bäckebol och sen avslutningsvis lunch och shopping på stan med bästa Anna och Malin ♥

Trots allt regn så har jag haft en riktigt bra dag, helt i min smak. Nu sitter jag här och gör klart det sista på min modell, lyssnar på Led Zeppelin, dricker varm choklad och myser med en väldig massa tända ljus. Rätt nöjd med tillvaron om man säger så!

Dagens inköp blev en väst, en skjorta och dessa uuuunderbara parfymer! Helt beroende av dem♥


Inte helt fel att gå runt och lukta nyduschad hela dagen ;)

HUS

Här är för övrigt mitt slutprojekt från skolan (för i år). Jag valde att göra ett grekisk semesterhus och kameramatcha in det i ett foto. Kul projekt och jag är rätt nöjd faktiskt med tanke på hur lite tid jag fick på mig. Får jag tid någon gång blir det till att lägga till fler detaljer som krukor, människor, mer murgröna och kanske t.o.m en kvällsbild :)




MÖTE

Jag är nervös. Jag ska på intervju på White Arkitekter på tisdag - för praktik då. Men ändå. Man kan vara nervös för det. Iiih! >.<

Sitter och försöker att gå igenom min portfolio nu för att plocka ut saker jag ska visa upp på mötet och det är fanimej inte lätt alltså. Ska dock försöka få med en så stor bredd som möjligt så i dagarna har jag satt mig in i Sculptris Alpha 6 (helt underbart program, jag är typ kär). Det fungerar som så att det är så nedrans simpelt att man i princip får en lerklump och sen formar man den hur man vill! Kul, kul, kul! Såhär ser det ut hittils:



Den är dock långt ifrån klar, det här blir nog lite mer av ett koncept att visa upp men jag är nöjd ändå :) Nu hoppas jag bara att allt kommer att gå bra, hade vart grymt att få ha sin praktik på White! Verkar vara ett riktigt nice ställe faktiskt.

Så idag blir det till att jobba mer på modellen, koppla av med min nya bok och kanske gå en sväng om energin och lusten tillåter. Ha en fin dag!

JENNA

Challenge accepted! Älskar den här tjejen ♥



If you can't move your brush good, just move your face!

word.

STATUS

Kritisk och hatisk som jag är mot vissa människors sociala beteende (fast det stannar i mitt huvud och jag är fullt medveten om att jag inte är bättre än någon annan, folk irriterar sig säkert på mig också) har jag nu kommit till ett stadie då jag bara blir väldigt, väldigt... irriterad. Jag är helt med på principen att vi är vuxna människor och alla har vi eget ansvar för vad vi lägger upp, delar och skriver och så. Tack och lov för yttrandefriheten, Sverige! MEN ibland tycker jag att vissa tar den där friheten lite väl långt. Jag tycker att man ska få dela med sig om vad man vill egentligen men ärligt talat, vem. i. helvete. bryr sig om du ätit upp din mat eller om att det är sååå jobbigt att plocka ur diskmaskinen?

Det är ingenting jag tar utifrån tomma intet, häromdagen lades det upp en bild på facebook, föreställande en helt tom tallrik och med texten "frukosten avklarad" över och för att citera en JÄTTEintressant ststusuppdatering "Åh, det är så himla jobbigt att diska! Men tur att man har diskmaskin iallafall. Fast det är så jobbigt att plocka ur den sen.." (och här lämnar jag plats för lite tystnad så att detta djupa budskap verkligen ska sjunka in.)...

Ok, så. WHO. THE. F*CK. CARES?!

Nu känns det bättre. Och för att poängtera. Jag tycker att det är helt okej att dela med sig av sitt liv och vad man gör, det är ju lite det sociala medier som facebook o.s.v. går ut på. Lägger folk upp bilder på mat är det ju betydligt mycket roligare delvis för att det oftast ser jävligt gött ut och man får inspiration, delvis för att tallriken i fråga inte är tom. Det finns ju ändå ett syfte med bilden, kort och gott. Och jag vet, jag lägger säkert upp saker folk inte bryr sig ett skvatt om heller. Jag tror till exempel knappast att majoriteten tycker att det är så kul att läsa om det jag sysslar med.

Fast jag skulle nog aldrig lägga upp en bild på ett vitt papper och skriva "Nu har jag suddat ut min teckning!" ovanför. Fruktansvärt onödigt. Less is more. Tycker jag. Period.


FOR NO ONE

Jag kommer ALDRIG att tröttna på Beatles! ♥




RAY

Jonas rekommenderade för övrigt filmen Ray för mig så passade på att se den igår. Den handlar om den legendariske, blinde sångaren/pianisten Ray Charles (you know, Hit the road, Jack and don't you come back no more...) och jag måste säga att denna film rörde mig djupt. Jag vet inte om det var själva historian eller Jamie Foxx helt briljanta skådespelarinsats (fy fan vad han växt i mina ögon nu!) som rörde mig mest. Kombinationen var i vilket fall grym.

Jag är inte det minsta förvånad att Foxx fick en Oscar för den här rollen. Talet, sången, kroppsspråket... Helt galet likt verkligen!



Så gillar man musik, musikhistoria och uppskattar en helvetes bra skådespelarinsats kan jag varmt rekommendera Ray!


NU DÅ?

Rastlöshet har precis nått en helt ny nivå för mig nu; Jag har semester. Gött som fan på ett sätt men vädret sätter liksom stopp för mig. Helst av allt vill jag bara köpa en sista-minutenresa någonstans där det är varmt som in i helvete och solgaranti så det bara ryker om det! Ska fråga Anna om hon vill åka med mig, systertid slår aldrig fel!

Och på tal om syster så har lillskiten tagit studenten nu, i fredags. Det var en jättefin dag och som väntat kunde jag inte hålla tillbaka tårarna när hon sprang ut från skolan, skrikandes av glädje. Jag är så jävla blödig av mig, det är liksom en standard att jag gråter på studentutsläpp. Jag är bara så himla stolt över allihopa! Så efter utsläppet och tårarna var det dags för dem att åka flak och skrika sig halvt fördärvade - Alltid kul att se den glädjen tycker jag! Och efter det blev det mottagning hos kusinen (som också tog studenten denna dag - STORT grattis till dig!) innan det blev för-/efterfest hos oss på Herrgårdsvägen.

Det var en jättetrevlig dag/kväll och jag hoppas att min Anna också hade kul. Det verkade som det iallafall. Hur som helst är hon värd det bästa! Jag har typ permanent svällt av stolthet över henne. Haha!

Annars då? Mjah. Innerst inne njuter jag av ledigheten, trots min rastlöshet. Det är nu jag ska passa på att umgås med Jonas, vänner, familj, ta hand om mig själv och komma ikapp. Jag ser fram emot de här veckorna faktiskt! Nu blir det till att svida om till löpartights och gå en sväng runt sjön (som om jag skulle springa? Pff! Please...) och sen ta tag i dagens ärenden!

Ha en fin dag!


SEMESTER

Wohoo! Sista dagen i skolan idag. Känns lite tråkigt och lite kul på samma gång tycker jag. Tråkigt mest för att jag kommer faktiskt att sakna mina klasskamrater och att jag kommer att bli rastlös som bara den nu när jag inte har några mer projekt att göra. Kul, för att jag får sova när och hur länge jag vill i några dagar, njuta av min egentid och ta hand om mig själv. Först i juli börjar jag jobba - därmed känns en utomlandsresa inte lite lockande! Dock har jag tajmat in min semester SÄMST så jag får nog åka själv. Haha! Det kanske är givande?

Det märks iallafall att sommaren är här nu. Inte det minsta vädermässigt, men rent händelsemässigt; Lillasystern var på bal i förrgår och fy faro vad vacker den människan är! Och i vit klänning också. Min lilla skrutt förvandlades liksom plötsligt till en grekisk gudinna och jag bara svällde av stolthet och blev världens blödigaste storasyster.


Och som inte det var tillräckligt både fyllde hon år igår (grattis i efterskott, min inte lika liten, lillasyster!) OCH tar STUDENTEN imorgon! Hur ska mitt hjärta och mina tårkanaler klara av det?

En sak är iallafall säkert; stoltare storasyster får ni fanimej leta efter alltså. Bästa Anna!♥

BTW

... Lyssna på den här! Skön som attan!


DOH!

Nu får den här förkyldningen från helvetet fan ta och ge sig alltså! Nu är jag trött på att vara sjuk. Jag är trött på att vara trött eftersom jag knappt kunnat sova på nätterna. Och den här helgen som skulle bli så HIMLA fantastisk. Yeah right. Vinkvällen med Malin blev inställd för att jag kände mig så hängig igår och även återträffen med Boråsarna ikväll blir aldrig av för att folk är för lata för att svara på en inbjudan eller för att de typ ångrar sig i sista stund. Då blir bitchvärden (jag) pissed off och ställer in skiten istället så kan någon annan anstränga sig lite nästa gång om det ens blir någon.

Kort och gott: Ja, jag är arg. Iallafall djupt inombords. På människor. Annars är jag på gott humör idag, skulle gärna gått upp i skogen en sväng men min hals säger åt mig att vila lite till. Pyssla lite hemma och så, kanske åka till lilla Matilda och gratulera henne? Hemmaspa blir det iallafall, tycker att jag är värd det efter den här veckan.

Måtte jag bara bli frisk tills nästa vecka. Då blir det slutspurt i skolan samt bal, födelsedag och student för min fina, fina Anna! Håller tummarna och fortsätter dricka honungsvatten med citron (någon form av mirakeldryck har jag märkt!)

Härråe!

RSS 2.0