BAVARIAN

Idag är det Valborg. Eller en ursäkt för alla små 15-åringar att supa sig redlösa på Vodka (som de tycker är jättegott och har druckit "hela livet") i Slottskogen. Folk verkar glömma själva syftet med Valborgsmässoafton - och det är inte att tända brasor under påverkan och i närvaro av starksprit.

Nej, nu ska jag inte vara sån! De får göra hur de vill. Jag ska i vilket fall fira med några från klassen, kolla på cortegen, umgås och ta en öl. Hoppas på en trevlig kväll och detsamma till er. Under tiden kan ni ju alltid lyssna på den här, för den är bra!



HUGO

Helt underbar film om jag får säga det själv! Jag hade skyhöga förväntningar och denna film ÖVERTRÄFFADE dem! Helt sjukt vackert filmad, jättefin story och med ett budskap som går rakt in i hjärtat. Loved it!



FÄRGER PÅ NATTEN

Jag är för övrigt helt såld på Kents nya skiva. Här är min senaste favorit, vilket jag betvivlar kommer att vara min sista... säger man så? Skitsamma. Den är grym. Lyssna vettja!


Jag står fast vid att Joakim Berg är en av Sveriges största poeter ♥


TANGENTER

Jag är fullt medveten om min frånvaro här på bloggen (sorry, alla hundratusentals läsare). Enda anledningen till det är att mitt tangentbord på datorn har krashat så för att kunna använda datorn någolunda bra får jag tills vidare klicka mig fram på skärmtangentbordet. Fruktansvärt frustrerande! Men nu sitter jag iallafall i skolan, så här flyter det på fint! Och ja. Jag vet att det är söndag och vädret är helt makalöst fint och gott. Men har man projekt så har man och krånglar ljussättningen så gör det. Det bara att jobba på - Förhoppningvis kan jag vara ledig imorgon. Synd som bara den att man inte kan ta med sig datorn ut!

Men jag ska inte klaga. Jag har haft en jättemysig helg ändå och hur otroligt det än må låta så har jag faktiskt aldrig tyckt att det känts jobbigt att gå till skolan på helgerna. I fredags var jag hemma hos min lilla böna och tog det lugnt i soffan. Väldigt mysigt faktiskt efter en tuff skolvecka. På senaste har jag börjat förstå mig på varför vuxna (för jag är inte helt vuxen än) är så trötta inför varje helg. I feel you.

Igår mötte jag upp Jonas i stan på kvällen och satte oss på Bee och drack öl. Det var himla mysigt tycker jag. SÅ skönt att man kan börja sitta ute nu! Är dock fortfarande rätt tacksam för värmelamporna och filtarnas närvaro, men ändå. Och Bee var ett riktigt mysigt och trevligt ställe jag definitivt kommer att besöka igen! Varför har jag inte gått dit innan?

Nu ska jag fortsätta lite med studierna. Sjukt segt att behöva rendera emellanåt (så det är då jag passar på att "nöjessurfa")

Peace.

KLACKAR

Jag tycker verkligen att det är fascinerande hur mycket ett par skor med höga klackar kan lyfta både outfit och kroppshållning. Men oj, vad det också kan ha motsatt effekt! Jag såg en tjej på stan idag som hade vågat på sig ett par rätt höga klackar - som var alldeles för höga för henne. Ok, det är väl kanske en vanesak att gå i högklackat men den här tjejen kunde inte gå ordentligt över huvud taget. När jag såg henne på håll trodde jag helt ärligt att det var någon som skadat benet.

Känner mig som värsta bitchen här nu som sitter och snackar skit. Men jag går hellre normalt i mina platta converse än ranglar runt på klackar, även om de så vart världens snyggaste. 'Nuf said.

LONDON

Well, hello! Nu är vi hemma igen efter en helt awesome weekend! Jag har ont i hela kroppen, är så trött att jag skakar (jag ska aldrig gå upp kl 3 på morgonen igen på vääääldigt länge!) men med ett huvud som är helt uppe i varv. Lite jobbig kombination men jag är nöjd som bara den också! Jisses vad kul vi hade. Vi kan lätt säga att vi har "gjort London" nu. Tror jag. Det känns så iallafall. Vi fick se allt vi ville + lite till och fastän att vädret växlade snabbare än en hormonell tonårings humör så fick vi njuta av vad staden hade att erbjuda iallafall. :)

Vi har sett och gjort så mycket att jag knappt kommer ihåg allt men Hard Rock Café and "The Vault", Abbey Road, Buckingham Palace, St James Park, Camden, Oxford Street, London Dungeon, Platform 9 3/4 och London Tower är iallafall ett litet "smakprov". Och öl.

Bilder kommer upp inom en snar framtid, ska lämna in rullarna imorgon (SÅ mycket roligare än en digital kamera!) och det ska bli himla kul att se dem med! Förhoppningsvis blir det inga fingrar framför linsen den här gången ;)

Avslutningsvis kan jag säga att den här resan var så fruktansvärt välbehövlig så ni anar inte. Det är inte många minuter tankarna flugit iväg till skolan och alla måsten så nu känner jag mig fit for fight igen! Och inte nog med det har jag fått minnen för livet - Så tack Jonas, för att du gjorde detta möjligt! Jag älskar dig!!


NERVER

Imorgon åker vi! Fy fan vad vi har längtat efter detta! Åh, vad taggade vi ÄR! Går igenom min lilla check-lista i huvudet så nu hoppas jag inte att jag glömt någonting. Så nu återstår det att se om jag kommer kunna sova inatt - Jag är som när man var liten, dagen innan man fyllde år. Som om tiden skulle gå snabbare av att man ligger och VÄNTAR på att det ska bli morgon liksom? Anyway. Ska försöka varva ner med lite musik innan jag lägger mig.

Så nu får jag önska er alla (min kolossala grupp läsare) en trevlig fortsättning på veckan. Det ska jag ha!

Ha det gött!

DEN VITA STENEN

... Kan ju vara den bästa barnfilmen/-serien någonsin! Fy farao vad fin den är ♥



THE QUEEN

... Och på tal om planering! Nu närmar sig Londonresan med stormsteg! (Iiiih!!) Jag satt och kollade lite good-to-know-information om London förut och helt plötsligt poppar det upp en liten skylt där det står att Queen Elizabeth II fyller år på lördag - När vi är där! Jag vet inte riktigt om det är positivt eller negativt. Haha! Positivt på det sättet att det förmodligen är rätt kul att se allt spektakel och ståhej - Negativt att det kanske inte är särskilt kul med allt spektakel och ståhej. Jag har en känsla av att det kommer att vara en ANING mycket folk i huvudstaden dessa dagar.

Men nu ska jag inte vara bitter. Jag lutar mer åt den positiva sidan; Det här är förmodligen någonting man bara kommer att vara med om en gång :) Plus att jag finner gamla Elizabeth... rätt cool.



CG11

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Jag har en så fin klass! Helt galet sköna människor med så otroligt olika personligheter blir en riktigt härlig mix! Den mest trista, gråa vardagen lyses upp av dem och varje dag bjuder på skratt. Jag trivs som fisken i vattnet! Kul utbildning + skön klass = awesomeness!

Vi har börjat slipa lite på en ny klassfest inom kort, det ska bli kul! Spekulationer gick om att vi kanske kunde få låna ett av skolans uppehållsrum och hur lame det än låter så är det ett perfekt ställe att börja kvällen på. Det enda man behöver är musik, öl och en soffa så varför hålla på att trängas på en klubb som tar 120:- i inträde, typ 70 spänn för en öl och där man inte kan prata i en normal samtalston ändå? Och om man vill dansa då? Ptja, ett uppehållsrum som detta har ju hur mycket plats som helst för det plus att vi får bestämma musiken själva! Win win änna!

Det duger fin-fint som ett ställe att starta på, som sagt. Känner jag mina älvor rätt drar vi vidare till 2:a Långgatan sen ;) ...Och nu kom jag på mig själv med att planera något vi knappt hunnit planera än. Doh! >.<


MR SPIDER

Jag trodde faktiskt att jag en dag skulle bli av med min spindelfobi bara sådär. Någon dag borde det ju hända att man inte känner någonting, menar jag. Idag var inte denna dag. Fy fa-an vad jag hatar spindlar! Det satt en riktig tjockis på hallväggen idag och jag fick t.o.m gåshud på benen.

Jag har försökt att utmana ödet lite och faktiskt stannat upp och tittat på spindlar (hur sjukt det än låter) för att övervinna min rädsla men jag börjar ge upp det nu. Det funkar bara inte! Jag får gåshud, hjärtklappning och mår illa som bara den när jag ser en sån där äcklig husspindel. Rätt löjligt för något som är liksom såhär
|--------------------------------| litet (eller för jävla stort enligt mig!) Usch!

HUNGER GAMES

Jahopp. Igår var jag och Jonas och såg Hunger Games. Alla pratade ju om filmen och den skulle vara SÅ bra - Och det var den tycker jag! Jag hade nästan inga förväntningar på den och de jag väl hade var ganska låga, delvis för att jag inte ville bli besviken, delvis för att trailern verkar lite... eih.

Men oj, så positivt överraskad jag blev! Ok, liiite utdragen var den väl men är ingenting att gnälla över egentligen. Rätt ball story faktiskt (och nej, den är inte "nya twilight"). Lite av en blanding mellan Battle Royal, Romeo & Julia och... X-men(?) kanske? Något i den stilen? Jag hade rätt svårt för kontrasterna i början men nu såhär i efterhand var det faktiskt rätt coolt. Anyway, detta är i vilket fall en film jag kan rekommendera varmt för den som väl tänkt se den. Thumbs up!



HEADER

Nu har jag suttit och pillat en stund med en mer utvecklad header. Den ska se ut såhär:



... gör den inte det, skriv gärna en kommentar om den t.ex. är placerad annorlunda, har stora mellanrum, är kapad eller inte syns. (Det beror visserligen på vad du har för dator och webbläsare men den verkar funka fint i Chrome iallafall!) Tack på förhand!

FAX NEWS

Här kommer slutresultatet på vårt nyhetsprojekt om någon är nyfiken på hur det blev :)


NIGHT BUS

Den här får bli dagens låt för jag ryser varje gång jag hör den.
Åååh! Jag vill också kunna sjunga (bra) och spela gitarr!




KREATIVT II


Passar på att visa gårkvällens resultat också när jag ändå är i farten! Min första tanke var att måla en mer realistisk bild på Beatles, Abbey Road, men efter en kort stund med ritplattan fastnade jag för detta halvfärdiga resultat och valde att behålla det så! Lite street-art (i dubbel bemärkelse) över det hela.

Och på tal om Abbey Road; om en vecka kanske jag och Jonas går över precis detta historiska övergångsställe! Om så är fallet kommer det garanterat att dokumenteras :D


KREATIVT

Herrejävlar vad jag har tecknat idag! Tror att jag suttit närmare åtta timmar - Tiden har bara flugit iväg men det har faktiskt vart riktigt skönt och stimulerande. Känner mig så avkopplad nu. Och himla nöjd. Idag blev det en teckning som jag länge lovat Jonas att göra. Och en utmaning blev det allt! Men här har du, baby! Hope you like it :)



Och för dem som inte känner igen motivet, så är det Zelda och Link från de världskända Zelda-spelen ;) Jag har bara spelat väldigt lite själv men nu blev jag nästan sugen på att ta tag i det igen!


ALIVE

Åh, fy fan i helvete vilket morgon! Min karma är SÄMST just nu. Jag börjar tro på det där på riktigt nu. Eller är det inte SJÄLVKLART att just den dagen man har redovisning, ja då skiter mobiljäveln att ringa och jag vaknar en timme för sent?! Är det lika självklart att det är trafikomläggning och typ en mil kö in till stan på just. den. här. dagen?! Så istället för att i lugn och ro gå upp, duscha och verkligen förbereda mig flög jag upp som en jag-vet-inte-jag, klädde på mig i all hast och mådde illa av både nervositet och stress på väg till skolan. Det var ju jävligt lyckat!

MEN jag hann otroligt nog i tid iallafall och när det väl var vår tur att gå upp kände jag mig faktiskt lugn - genom hela redovisningen! Så medicinen mot scenskräck kanske är att infinna sig i någon form av panikartad situation innan? Vet dock inte om det är värt att prova en gång till...

Nu har i vilket fall nerverna lugnat sig lite och imorgon är man ledig från skolan! Gott. Så idag blir det till att gå och köpa lite fint papper så att jag kan måla ikväll - HARDCORE! Har bestämt mig för att ge mig på något avancerat. Får väl se om jag är lika exalterad efter ett par timmar. Så länge kan ni ju få se mitt bidrag till klassens maskot! Vi heter inte helt obekant CG11 ("CG-elvorna" --> älvorna). Rätt lame internhumor men jag har i vilket fall gjort en liten älva i 3D Studio Max och Photoshop :)


Tanken var att hon skulle se ut som en liten plastig leksak, inspirerad av Powerpuffpinglorna. Får väl se vad folket tycker om den :)


RADICAL FACE

På tal om bra musik, här har ni en förbannat fin video till en förbannat fin låt.


NY VECKA

Ny vecka, nya tag! För första gången på mycket länge vaknade jag helt utvilad på en vardag och fastän att regnet öste ner ute kändes det riktigt bra... Efter att ha snoozat och myst ner mig under täcket med baby igen! Finns inget mysigare än att bli omhållen av en mysig Jonas ♥

Söndagen var för övrigt hur trevlig som helst! Thumbs up! Infann mig dock i något sorts zombie-läge på måndagen och sov till och från hela dagen. Inte mig emot. Jag somnade som en stock så förmodligen var det behövligt; Jag är ju pigg som bara den idag!

... Och gla' är jag med! Idag satte vi äntligen ihop nyhetsprojektet så imorgon blir det redovisning (som jag fullkomligt HATAR!) Gaaah! Ne, men så farligt är det faktiskt inte. Eller. Mjo, lite farligt är det. Jag förstår inte hur min hjärna fungerar ibland. Jag intalar den att "Kom igen nu, det är bara inför klassen. De är ju liksom... vänner. Hur svårt kan det vara? Ok,  here we go. Nice and calm. Be cool. Happy as a hippo."

MEN. Så fort jag ställer mig där uppe och säger "Hej" säger min hjärna "Åh, fy fan! Vad händer? Vad ska jag säga nu? Fuck! Fuck! Fuck! Kan inte någon bara skjuta mig?!" och min puls når helt plötsligt tresiffrigt. Jag blir lika förvånad över denna snabba växling varje gång. Jag får väl trösta mig med tanken att vi kommer att ha hjälp av både PowerPoint och filmer. There, there. Det kommer att gå bra.

Är dock väldigt skön att kunna släppa allt, om så bara för en kort stund, så ikväll ska jag försöka mig på att ta igen bristen på tecknande lite, lyssna på bra musik, tända ljus och klunka te. En fin kväll, om jag får säga det själv!

Peace


THE BLACKWATER GOSPEL

Förbannat jävla snygg animering för övrigt! Får goosebumps typ ♥. Älskar att den ser tecknad ut (när den faktiskt är i 3D) och är så "nersmutsad" plus det där "psykiskt mörka" i hela filmen. Unna dig lite rent mästerverk i 10 min vettja!


MATT

Det har varit två väldigt fina dagar i huset på Herrgårdsvägen. Gårdagen spenderades med att baka och förbereda inför idag och även en trevlig stund i soffan framför gamla filmer från när vi var små. Alltså. Jag fattar inte hur man kunnat vara så rolig utan att ens fatta det.

Vi hade så sjuka saker för oss när vi var små, jag och mina fina systrar. Allt från hemmagymnastik till värdens hype-dans till att vända uppochner på vardagsrumsbordet, lägga en rissäck där och hoppa på den från soffan samtidigt som vi alla imiterade något djur och lyssnade på "Vill du veta någonting, så fråga ugglan..." på högsta nivå. Jag fattar inte vad vi fick all energi från. Eller vad vi eventuellt gick på. Socker?

I vilket fall som helst hade vi alltid roligt (iallafall vad jag minns och vad banden visar) och enligt mamma och pappa var vi alltid "så himla snälla barn", trots våra små upptåg som ibland kunde innefatta att plocka blåbär/jordgubbar, mosa allt, blanda ner gummibjörnar och tvingas äta upp allt (och tro mig, mosade bär smakar INTE som sylt).

Good times. Good times indeed. Jag är så glad att jag har er, mina fina systrar.
Vad skulle jag ta mig till utan er?♥

Denna dag har spenderats med familj och släkt och vi har haft himla mysigt tycker jag. Massa prat och god mat (medvetet, jättedåligt rim) men jag måste erkänna att ögonen börjar gå i kors på en nu. Tragiskt nog funderar jag faktiskt på att lägga mig för natten nu. På en lördag. Men det kanske är lika bra för då blir det söndag mycket snabbare och det betyder att jag får träffa min baby igen!

Vi har verkligen lyckats tajma in våra scheman så fantastiskt fasansfullt dåligt på senaste; jag sitter dag in och dag ut i skolan på vardagarna och han jobbar helger. Great success? Men imorgon får jag äntligen krypa ner i hans varma famn igen och jag ska INTE släppa taget om honom! Okej, jag får väl ge honom lite space på morgondagens fest(!!)... Ammagadd! Längtar!

Fy fan vad den där Londonresan kommer att vara behövlig för oss. DEN har vi verkligen tajmat in snyggt! Fem dagar, ensam med kärleken i en av mina favoritstäder. SÅ nice! Tolv dagar kvar. Iiih!

Nä, nu känner jag lite sådär spontant att det här inlägget blev väldigt långt så nu tänker jag spontant avrunda och freestyla mig i sängs (?)... Och jag har ingen ANING om hur jag fick ihop det där. Det lät kul i mitt huvud. Jag ska sluta nu. Och jag ska göra det på ett helkasst, cheesy sätt;

Good night
sleep tight
don't let the bedbugs bite


EASTER

Totally mindblown när man vaknar upp en fredag som är en lördag. Riktigt gött må jag säga. Har sovit som en gris i 12 timmar så det var förmodligen väldigt behövligt. Även denna vecka har bjudit på långa, tuffa men ack, så roliga skoldagar. Nu har vi äntligen börjat få in lite bakgrunder, 3D, effekter och ljud och det ska bli riktigt kul att se slutresultatet på tisdag och ännu roligare att se hela klassens filmer på onsdag! Det är en fin klass jag har. Trivs mer för varje dag och det är så himla kul tycker jag :)

Från det ena till det andra; Påsk nu då. En högtid jag egentligen inte ser som någon högtid. Förstår principen och tycker att det är jättekul för dem som väl firar påsk. Grekerna till exempel. Påsk är den största högtiden för dem. Det heter till och med "den stora veckan" och alla är helt bananas och fastar, går i kyrkan, tänder ljus, knackar ägg och bränner dockor gjorda av kläder (yep, you heard me). Jag har dock bestämt mig att jag inom en snar framtid ska fira påsk i Grekland. Kanske ändrar min uppfattning helt och håller och blir ortodox, vem vet? ...Neeeeeee!

Ska å andra sidan bli väldigt trevligt att fira påsk light på hemmaplan i år! Imorgon får vi finbesök från Danmark och Kungälv så idag blir det till att förbereda och ladda. Anna och jag har fått i uppgift att baka - får väl se hur det går med en kock och ett retard vid köksbänken. Haha!

Καλό Πάσχα till er allihopa!


GREEN SCREEN

Jag befinner mig just nu i någon jävligt konstig sorts glädjerush. Helt stissig. Jag har teorier om att det är en blandning av utmattning, blodsockerfall som hastigt växlade till sockerrush, glädje, stress och förväntan. Yeah. Slå den blandningen om ni kan!

Jag har iallafall haft en jätterolig dag i skolan idag! En av de roligaste hittills faktiskt. Nu har projektet dragit igång på allvar och idag har jag för första (och förhoppningsvis inte sista) gången fått spela in framför en Green Screen. Det var lite i all sin hast som jag fick hoppa in framför kameran och agera, något jag aldrig kommer att vänja mig vid. Jag har ju för fan nerverna på utsidan så det blev en hel del bloopers kan jag säga. Men det gick bra tillslut och inspelningen bjöd på många skratt :) Great success!


Nu är kanske den stora frågan varför jag har gasmask på mig. Det är lite mer av en återkommande, kul detalj i vårt inslag. Kanske vågar visa slutresultatet här sen - det är ganska väldigt mycket förutsett att det blir bra och att jag inte framstår som en fullständig idiot på film. Jag är ju inte direkt fotogenisk om man säger så.

Från det ena till det andra: Nu blir det till att ta en varm dusch (i förhoppning att jag lyckas varva ner lite) och dricka min dagliga liter te framför Game of Thrones. Ha en fin kväll!


MAGGIO?

Mjah. Fin dag idag. Projektet när vi ska göra en nyhetssändning har dragit igång och det känns faktiskt bra! Ser fram emot att se lite resultat. Imorgon ska vi ner till hamnen och filma och förhoppningsvis klippa lite :)

En tjej kom för övrigt fram till mig på H&M idag och frågade om folk någonsin sagt till mig att jag är lik Veronica Maggio och att hon också tyckte det. Jag vet inte om jag direkt håller med (Hon är ju liksom... väldigt snygg) men det var sannerligen en komplimang! Tack, snälla tjejen på H&M!

Så nu tänker jag fläta ihop det lite sådär fiffigt med den här låten till den här bilden.




KNÄPP

Ok, här kommer ett inlägg i all sin hast i fullständig förvirring.

Jag tror helt SERIÖST att jag börjar bli knäpp på riktigt. Inte nog med att jag har minne som en guldfisk och berättar allting femtioelva gånger, mitt beteende är numera högst oroväckande. Tycker jag. Fast på något sätt finner jag det lite tragiskt roande.

Häromdagen när jag vaknade tidigt på morgonen låg jag i säkert en minut och enbart försökte klura ut vad i helvete det var för dag. "Är det onsdag? Naeee. Men. Tisdag kanske? Har jag försovit mig kanske?"... Det visade sig senare att det var en lördag. Då gick mina tankar istället över till "Jaha, min tavla hänger lite snett där ja... Undrar när det hände?" och sådär höll det på i säkert fem minuter. Total förvirring.

Jag kom nyss på mig själv med att typ stoppa en godis i örat för övrigt. Tror att det blev kortslutning i hjärnan på något sätt när den skulle koncentrera sig på att delvis stoppa en godis i munnen och klia sig på örat samtidigt. Så den multitaskade lite och matade örat med en godis.

Jag börjar helt ärligt bli orolig för när jag blir äldre och blir stirrig på riktigt. Jag kommer säkert att bli den där knäppa tanten på andra sidan gatan som alltid går och handlar kattmat tre gånger om dagen att mata sina döda fiskar med.


SOFT

En från början väldigt oviss lördag resulterade i balklänningsjakt till Anna (OMG, hon såg ut som en liten grekisk gudinna, jag blev sådär fruktansvärt storasyster-stolt och löjlig) och det slutade med att lillskiten kom hem med en vit, mycket vacker kreation!

Efter det åkte jag lite sådär halvspontant hem till Jonas där nästan hela hans släkt väntade. Barn överallt! Livfullt, men mycket trevligt det med! Grillade och åt tills vi (jag) nästan mådde illa. Great success! Jonas jobbade dessvärre natt så det blev till att åka hem när han drog till jobbet. Så himla tråkigt att skiljas åt från den killen, om så bara över dagen. Konstigt att man kan sakna en människa sådär typ hela tiden.

Iallafall. Jag satt och väntade på bussen på terminalen och tittade lite på människorna runt omkring, vilket jag som sagt tycker är väldigt roande. Inte stirrar liksom. Snarare... betraktar. Men i vilket fall så gick det då förbi en man med en tatuering som jag fann väldigt... rolig. Ok, jag tycker att folk får tatuera i princip vad som helst så länge det inte är något som på något sätt får någon att känna sig obekväm/träffad. Visst, det finns ju en gräns på vad alla tycker är ok. Men ett hakkors till exempel, det är VERKLIGEN inte ok. Ni fattar vad jag menar.

Denna man hade dock ingenting som var stötande men jag FÖRSTÅR verkligen inte vad han tänkte när han tatuerade in VICTORIOUS med stora bokstäver från hakan till örat, tvärs över kinden. (Och här tänker jag låta det vara lite tyst här en stund så att det blir mer "effektivt"...)

Så! ... Ja. Jag kanske bara är old-fashioned men jag ser varken vitsen eller skönheten med att tatuera sig i ansiktet. Det är ju inte direkt lätt att dölja menar jag. Typ som den här killen. Låter det tala lite för sig självt.

Men det är jävligt roligt också!


RSS 2.0