KARPATHOS

Jag vet inte om detta är ett genidrag eller total galenskap från min sida men imorgon drar jag iallafall till mitt älskade Grekland, till fina, lilla Karpathos som ligger mig så varmt om hjärtat! Ska vara sådär superegoistisk och själslig och ta vara på varenda minut. 

Ändå känns det här väldigt läskigt. Jag har aldrig rest själv liksom. Ena stunden är jag jätteglad och stolt över mig själv för att i nästa stund övergå i panik med tankar som "Vad i helvete tänkte jag med?!" De positiva tankarna har dock övertaget och fastän att jag förmodligen inte kommer att kunna sova i natt så känner jag inombords att det kommer att bli bra när jag kommer ner. Allting kommer att bli jättebra.

Jag ska rensa systemet helt och hållet. Starta om med full kraft och energi. Ta vara på och ta mig an saker. Inte fega ur. Ta hand om mig själv och göra vad jag vill, hur jag vill, när jag vill. Jag har velat åka iväg härifrån (surte, du är mitt älskade hem men du är faktiskt fruktansvärt tråkig) länge och jag antar att det här är ett gyllene tillfälle. Ett glapp i jobbschemat var egentligen allt som behövdes för att kicka igång mig. Jag känner mig ändå peppad på det här. Jag vet att den här veckan förmodligen kommer att förändra mitt liv och min syn på mycket. Och det känns bra och skrämmande på samma gång.

Jag har senaste året insett mer och mer att jag måste tänka högre om mig själv, att jag kan mer än vad jag ofta tror. Och jag har överraskat mig själv vid flera tillfällen. Positivt överraskad. Detta är ett sådant tillfälle. Jag har nog aldrig känt mig så modig, självständig, spontan och fullkomligt vrickad som jag gör nu. En salig blandning som på något vänster ger mig en liten adrenalinkick.

Så nu blir det en vecka med sol, bad, god mat, trevliga människor (förhoppningsvis) och storslagen natur! Men först; pcka ner alldeles för mycket kläder i resväskan!








MONDAY

Har hört att svenskars snittpuls höjs med ett visst antal procent varje måndag jämfört med övriga dagar. Är det bara jag eller är det väldigt tragiskt? Jag fasar att jag dessvärre tillhör denna skara bortsett från att min puls stiger sakta men säkert hela tiden. Det är inga tvivel om att den här sommaren har varit den sämsta hittills, rent vädermässigt. Nu hoppas jag att världens höjdare sitter på sina kontor och svettas av obehag för allt de gjort mot vår fina jord, för att de totalsabbat ozonet och fått växthuseffekten att bete sig som en hormonell, trotsig tonåring.

Vad hände med sommaren? Vart tog snön vägen? Allt har liksom smetats ut till en 365 dagars lång gråzon nu, fylld med moln, regn och ständigt kalla vindar. Jag säger hela tiden till mig själv att sluta må som vädret men det är väl lättare sagt än gjort - tills jag fann en lösning, om så en kortlivad en, på mitt lilla problem: jag drar till Grekland! Där är det väl nästintill solgaranti. Två arbetskvällar kvar, sen tar jag första bästa resa till mitt andra hem och förblir superegoistisk och själslig i en vecka. Det borde göra susen! Förhoppningsvis kommer jag hem med en jävla massa extra energi och kraft som jag kan dela med mig av - och solkysst, icke-ärrad och harmonisk.

Som sagt, två jobbkvällar kvar. Första passet börjar om 45 min så nu blir det till att göra sig iordning, (det är så nice att ha nära till jobbet) ladda upp energin som kommer att ta slut igen vid 22.00 för att sedan komma tillbaka lagom tills dess att jag ska försöka sova. Helt fantastiskt system min kropp har ställt sig in i. Måste erkänna att jag faktiskt längtar tillbaka tills jag får återgå till rutinerna igen.



Ha en trevlig kväll!


RÖTT

Efter två tuffa jobbkvällar med larm, otaliga nycklar att hålla reda på, en värkande rygg och ett bankande huvud var det allt bra skönt att vara ledig idag! Jag, mamma och Linda åkte ut till Myggenäs Marina för att hälsa på kusinerna vid deras båt och där bjöds det på både bad och vattenscooteråkning (inte för min del - när det kommer till svenska vatten håller jag mig helst på land), fika och mys på bryggan. Himla härligt faktiskt! Och fastän det kanske inte var sådär härligt varmt som svenska somrar faktiskt kan vara så åkte shortsen ändå på och herregud vad mina ben inte är vana vid att se världen!

Men skönt var det iallafall, att sitta där i solen, käka jordgubbar och kolla på krabbor. Om det ändå kunde få fortsätta så, fast gärna varmare. Då hade jag inte haft den där jobbiga stressen inom mig - seriös solabstinens alltså! Jag tror att jag börjar förstå mig på f.d. rökare när de plötsligt drabbas av abstinens. Det här är fa-an inte kul alltså!

Men nog om det. Nu ska jag sluta vara så bitter. Igen. Jag hade trots allt med mig min nya tröja som jag tycker jättejättemycket om och som är jättejättemysig! ^^ Röd, för omväxlings skull - Den sticker garanterat ut i mängden av övriga kläder i min byrå som är en nästintill perfekt återskapelse av gråskalan. Så crazy är jag.

Nu går snart solen ner och då ska jag passa på att mysa till det på rummet med tända ljus (jag har ett smältvax som luktar nytvättade lakan - SÅ GOTT!) min favoritkopp med te och gamla, hederliga Beatles strömmandes ur högtalarna! Inte så pjåkigt ;)


Jag är inte direkt van vid att vara särskilt seriös framför kameran så här kommer en stel pose med den nya tröjan. 500:- på Vila. Den får för övrigt mina boobies att se lite onormalt-på-mig-stora ut p.g.a stickmönstret vilket  har fått mig att inse att jag inte alls vill ha större bröst längre. Tröjan fyller alltså en dubbel funktion! :D Haha!

Peace♥

PLANS

Åååh, vilken perfekt helg detta har varit! Innehållit lite gott av lite allt möjligt. Systerkväll i fredags, middag x 2 + utgång (Yeah, I've been dancin') i lördags och slutligen sovmorgon, shopping och grillmiddag med min fina familj igår! Himla nöjd är jag. Idag känns det dock bra att få jobba igen, dra in lite cash. Jobbar 4 kvällar den här veckan men det känns faktiskt bara skönt, kvällarna brukar vara lugnare än dagarna. :)

Köpte för övrigt Arganolja på Life igår - har hört att det ska typ vara det bästa som finns i typ... jättemånga kategorier. Jag köpte det för att ha i håret och på huden och naglarna för det ska tydligen vara världens mirakelkur. Sen vet jag inte om jag är världens kanske mest överoptimistiska, naiva människa när det gäller sådana här saker men jag tog några droppar i håret igår och har faktiskt redan sett resultat! Håret är alldeles mjukt och glansigt - något som är högst ovanligt för mitt hår. Wiie!

Sitter för övrigt och kollar resor i skrivande stund. Jag blir snart GALEN på den här svenska jävla "sommaren" och det bara kryper i mig om jag inte får komma iväg snart. Jag känner att jag måste få min dos av sol, saltvatten och sand på ställen man vanligtvis inte vill ha sand! Home is where the heart is - Grekland, jag hoppas att vi ses snart!



Bild från Karphatos, sommaren 2011 ♥


TREE

Fick ett smyckesträd av lilla mamma häromdagen. Har vart i behov av ett sådant här ett tag eftersom alla smycken bara trasslar ihop sig till en enda eländig röra annars. Snyggt och praktiskt! Tack mamma!♥





 
 

GRISAR & PARANTESER

Återligen, kass uppdatering. Shame on me. Jag tycker ju om att skriva! Anyway, here it goes.

Den här veckan har det verkligen vart fullt upp. Vi har lärt oss på jobbet att aldrig (ALDRIG) säga att "det här passet blir nog väldigt lugnt" för då går det bara käpprätt åt helvete. Haha! Det har vart några lugna dagar nu med en hel del dötid (tråååkigt) och tar man det lugna för givet går larmet helt plötsligt varmt och vi får springa runt och svettas som oljade grisar i Amazonas (Jag kom på den metaforen själv. Stolt!)

Men nu är det ÄNTLIGEN helg och SOM jag ska njuta! Igår efter jobbet åkte jag och bästa Anna in till stan, shoppade, åt lunch och flanerade tills vi knappt orkade gå upprätt längre. Då åkte vi hem och gottade oss med hemmaspa, godis och filmmarathon (Bridget Jones in my heart!) innan jag slocknade och sov som en gris (nersvalkad, nöjd och ren).

Denna för omväxlings skull gråa lördag (oh, the irony!) bjuder på ÄNNU mer trevligheter (jag blir nästan överväldigad känner jag) - först blir det till att träffa min lilla faster (som jag inte träffat på typ 6 veckor) med Anna, kanske kolla lite till i affärer. Har blivit smått betuttad i denna blus från Topshop men har lite svårt med övervägningen om den verkligen är värd 500:-


Men iallafall. Efter det ska jag möta upp Frida och Emma på Restaurang Victoria för en riktig tjejkväll! Kommer att bli så mysigt, längesedan jag gjorde något sådant :) Nu blir det till att plocka lite hemma, teckna lite på mitt senaste projekt och sen göra mig iordning.

Ha en fin dag!

HORSES

Sen de gjorde om här på blogg.se har det liksom inte funkat att lägga upp videos så idag får det helt enkelt bli en länk till dagens låt. Here you go!

Denna låt har länge legat mig varmt om hjärtat, himla go!


GRÅTT


Idag är en sådan dag då typ ingenting känns särskilt roligt. Ledig från jobbet, förkyld, rastlös som bara den och världens tråkigaste sommarväder. Men sådana här dagar måste ju finnas också! Funderar på att åka in till stan och lämna in ett armband på lagning - då får jag iallafall något vettigt gjort! 



Gick loss med kameran, hårflaxandet och photoshop häromdagen. Lite kul resultat tycker jag :)


GHOST

Det var väldans vad dålig jag blev på att uppdatera helt plötsligt då. Orsak: Jobb, omvänd dygnsrytm, förkyldning.

Nu har jag alltså gått på mitt sommarschema för i år och jag skulle nog aldrig kunna tro att det skulle bli sådan omställning. Jag är mer trött och sliten efter en vecka på jobbet än vad jag blir på flera månader i skolan känns det som - eller så är det bara psykiskt eftersom varje minut i skolan bara är rolig i princip. Doh. Jag saknar skolan.

Men på något finurligt sätt är väl detta det som är "verkligheten" och det är jag medveten om också. Jag tycker att hemtjänsten är ett bra jobb. Jag lär mig nya saker varje dag, lär känna nya människor och växer lite som person hela tiden. Det är en skön kontrast mot livet framför skärmen också. Oj, vad tragiskt det lät.

Dagar som dessa är dock ingen höjdardag att jobba på. Har fått en släng av den där förbaskade förkyldningen igen så allt har liksom vart som en evig dimma i slow motion. Jag har vandrat runt på surtes öde gator med min klirrande nyckelknippa som ett spöke (oh, poetiskt!). Anyway. That's how I feel. Jag hoppas inte att de små tanterna och farbröderna blev rädda. Haha!

Så nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och köpt hem lite grönt te som jag ska gotta ner mig med framför Shantaram - en himla fin, tragisk, hemsk och rolig bok. Så ser min söndag ut.


2 TIMMAR

Nu har jag officiellt ca två timmar semester till. Känns liksom lite sådär ångestframkallande nu. Vända tillbaka dygnet, få besök av min icke-goda vän ryggvärken och sprita händerna tills knogarna spricker. "Aaaah, that's life. Anyways, I'm happy as a hippo!" Jag har ju haft min semester nu och de här veckorna kommer att gå fort. Ska bli skönt att göra något vettigt på dagarna!

Gårdagen hos Sara var så himla trevlig för övrigt. Bästa folket, dricka, tårta och en hejdundrans härlig stämning! Allt var så himla perfekt och jag gick runt med ett leende på läpparna hela kvällen. Det känns så fint när jag ständigt blir påmind om alla fina människor jag har runt omkring mig. Aaaw!

Veckans "att se fram emot" btw är The amazing Spiderman (dock har jag fått spiderpig-låten på hjärnan nu bara för det) med Jonas, Josefin, Marcus och Sara på fredag! Yaaay!

Och på tal om ingenting (och lite för att få en fin avslutning på detta inlägg) här kommer en awesome bild!



Herråe!

RSS 2.0