LÖRDAG

Vill bara tacka mina tjejer för en jättemysig och rolig kväll igår! Ni är bäst!

Och Sara, den här är till dig♥

Idag blir det till att åka in till stan och kolla balklänning till Anna, sen får vi se vad som händer ikväll! :)

HOME

Ett litet privatprojekt jag gjorde till Jonas igår. En sammansättning av tågluffen i somras - Den bästa månaden i mitt liv! ♥ Lite klyschigt gulligt kanske men jag har ju som sagt en viss hatkärlek till klyschéer. Jag är ändå väldigt nöjd med resultatet - Den gör mig glad:)



Nu blir det till att fixa lite inför kvällen, kommer att bli så förbannat mysigt! ♥

Peace


ANIMATION

Fredagar kan ju vara veckans bästa dag! Ett härlig mellanting då man har vardagstristessen bakom sig och en rolig helg framför sig. Den här helgen ska jag passa på att njuta av varenda sekund och verkligen vila upp mig (något jag visserligen säger inför varje helg).

Anyway. Nyss hemkommen från skolan där vi idag fick ett nytt(!) projekt. Vi ska denna gång göra ett nyhetsreportage med hjälp av våra kunskaper inom området. Massa effekter och sånt! Tror att det kommer att bli jättekul faktiskt! På tal om skolan, här är min spaceade lilla animering jag berättade om.

Det kanske inte ser så mycket ut för världen och jag förstår om reaktionen är "Jahaaa..." men ni skulle bara VETA hur många timmar jag lagt ner på denna filmsnutt (fem). Min respekt för animerare växer för varje dag. Man fattar inte riktigt hur mycket energi som ligger bakom de mest simpla saker. Man tar det liksom för givet.

999

Och mitt i all vardagstristess kommer helt plötsligt Kent med en ny låt! Kent är ett band jag lyssnat på till och från under många år och jag måste säga att jag har varit lite skeptisk till deras "elektriska sound" på bl.a Tillbaka till Samtiden men nu verkar det som att de har kommit tillbaks till sitt lite äldre sound och jag älskar det! Heja heja!



PADDINGTON

Sweet. Nu har vi lyckats hitta ett hotell till Londonresan också. Känns riktigt gött faktiskt. Det blev i Paddington den här gången, är ju inte helt obekant med det området ;) det är sådär lagom lång in till själva "smeten" och vad jag i alla fall tidigare har erfarit så är det ett rätt mysigt och lugnt område men lagom nära till det mesta.

Idag är det exakt tre veckor kvar tills vi åker. Iiih! Jag vill åka nuuuu!

London är dock inte det enda jag ser fram emot just nu; Imorgon väntar ju födelsedagsfirande för Malin så kvällen spenderas hemma hos henne med mat och vin med mina tjejor! Ska bli så himla mysigt ♥ sen får man väl se vart kvällen tar oss. "Spontanitet" är kvällens ledord.

Nu blir det till att gå och sola en stund innan jag åker hem. Förhoppningsvis kommer jag inte att se döende ut länge till! Wohoo!

Peace

THE CAVE

Det här kan nog vara min absoluta favoritlåt ändå. Topp fem iallafall. Fullkomligt ÄLSKAR den!



Om det är någon som mot all förmodan inte har hört den, lyssna, för guds skull!!


SKÄRMAR

Det är väldigt vad långa skoldagarna blev helt plötsligt. De senaste dagarna har jag varit uppe i både 10 och 12 timmar framför skärmen med kroppshållning som en grottmänniska. Och det känns ska jag säga! Jag börjar liksom vänja mig vid att kunna känna min puls i pannan och att det typ känns ovant att sträcka på ryggen. Jag vet inte riktigt om det är tragiskt att jag spenderar typ hälften av min vakna tid framför en skärm. Londonresan känns bara mer och mer behövligt för varje dag.

Men jag ska inte klaga. Det har varit en bra dag idag! Fick reda på att jag fick G på mitt eld-projekt och fastän att det inte är ett särskilt bra resultat kan jag iallafall koppla bort det och fokusera på andra uppgifter vilket känns skönt. Även en välförtjänt glass med Anna, Åsa, Jaqueline och Thomas avnjöts på bryggan i solen och det var himla mysigt tycker jag!

Har för övrigt jobbat på en uppgift i Adobe After Effects och blir helt galet imponerad på vilken uppsjö av möjligheter det programmet erbjuder. Ska visa min SpaceOrb här när den är klar, den är jag för omväxlings skull nöjd med! På tal om skolan så känns det så jävla rätt allting, bortsett från föregående projekt då. Jag är fanimej lyckligt lottad som blev antagen ändå. Ja, det är kämpigt som fan ibland men jag kan inte minnas en enda gång då jag faktiskt tyckt att det vart tråkigt (fortfarande bortsett från föregående projekt!)

Nä, nu blir det till att krypa ner bland nytvättade lakan med en kopp te och kolla lite Community. Lite av en favoritserie faktiskt. Och på tal om serier; om fem dagar har Game of Thrones premiär! Iiih!


WATCH

Jag måste inleda detta inlägg med att tacka Malin för inspirationen för fy farao vad jag blev kär jag blev i den här klockan. "Det var kärlek vid första ögonkastet - Det sa bara 'tick'!" Haha! Nä, fy fan vad dåligt skämt! Ibland går min kassa humor bara till överstyr. F'låt.

Iallafall så heter denna skönhet Friendship Bracelet Watch vilket jag tycker är mycket passande i detta sammanhang (Ja, Malin. Det är en hint till dig! Köp den så kan vi vara "tvillingar". Haha!)



Nu ska jag gosa ner mig bland alla täcken och kuddar i världens bästa säng!

Peace


19E

Oh my god, oh my god, OH MY GOD!

Det spritter i mig nu! Igår bokade jag och Jonas våra biljetter till London och fy fa-an vad jag längtar! Kan det bara inte bli den 19e NU?! Jag kan nog inte beskriva hur otroligt gött det ska bli att få komma bort, om så bara 4 dagar. Omväxling förnöjer, som man säger. Jag har egentligen inget emot livet här hemma. Jag trivs jättebra i skolan, har alla nära och kära runt omkring mig och tillvaron är väldigt fin - Men London! Det klår ju Surte ganska stenhårt.

Åh, det är så himla mycket vi ska/vill se och göra! Abbey Road, Oxford Street, Portobello Market, Hard Rock Café och massa, massa mer! Ska bli helt underbart att gå vilse i staden och sätta sig ner och ta en kall öl med min baby. Jag har varit i London två gånger innan och fastän jag har sett långt ifrån allt så är det något med den staden som fått mig på fall. GRYM stad! Det blir dock första gången för Jonas så vi får väl se om han blir lika förtjust som jag - Känner jag pojken rätt kommer han att älska det!



Bild från julen 2009(?) när jag, Linda och Malin var i London. Fina dagar



HELVETET

För dem som är intresserade på hur mitt helvetesprojekt blev, här är resultatet:



Känns bara bajs egentligen men skickade in ändå så får vi se vad läraren tycker. Skönt att slippa skiten en stund iallafall.

MATERIELL & SJÄLSLIG LYCKA

Vem har sagt att materiella saker inte kan göra en lycklig? Jag. Jag ändrar mig nog för tillfället för herrejävlar vad hjärteglad jag blev när jag hittade det här linnet och klickade hem det direkt:



Har ett i samma modell fast med Abbey Road tryck på både fram- och baksida och det har minst sagt blivit flitigt använt. Så nu har jag tre stycken Beatlesrelaterade linnen. Haha!

Nu blir det till att hoppa in i duschen, göra mig i ordning och åka till Jonas. Fy fa-an (ursäkta min franska) vad jag har saknat honom! Vi har inte setts på typ nio dagar och det ska bli helt underbart att få lägga sig i hans famn igen♥. Vi funderade lite på bio ikväll, får se vilken film det blir men det lutar år Hugo. Den verkar vara så fin. :)

Peace

SKINNY LOVE

Den här får fungera som någon sorts "Dagens låt" - Jag tycker att den är fin! Och Bon Iver är bra :)


PEPPAR, PEPPAR

Åter igen har den dåliga karman slagit tillbaka. Eller med andra ord 3D Studio MAX. Det programmet kan för tillfället i dubbel bemärkelse gå och brinna upp! Jag är så fruktansvärt trött på det här projektet nu! Jag kan tycka att det är en rolig utmaning när man stöter på problem under en arbetsgång och ännu roligare när man löser det. Det hör ju liksom till lite. Men när precis allt (ALLT!!) krånglar, då vill jag bara lägga mig i fosterställning och vagga mig själv typ. Ungefär så kände jag efter 12 timmar i skolan igår då jag haft mer bakslag än framgång och jag fick göra om helvetet igen och igen och igen.

Men som J.K. Rowling sa under ett helt awesome framträdande på Harvard så har även bakslag sina fördelar och det är en del av livets hårda skola. Nu kan jag nog modellera eld med förbundna ögon! Photoshop får bli min räddning denna gång. :)

AW'n i torsdags var jättetrevlig förresten! Efter skolan tog vi färjan till Järntorget där vi mötte upp allihopa och gick gemensamt till Linnéterassen. Man får ju passa på när vädret är så fint! Väl där drack vi lite öl, tjötade och skrattade och även lite mat stod på menyn för vissa. Efter det drog vi vidare till Kings Head där trevligheterna bara fortsatte! Sjukt mysig kväll faktiskt. Så det ska vi göra om! Det är en väldigt fin klass jag går i - Många härliga människor och mycket konstig humor.

Idag ska jag försöka varva ner lite efter min helvetiska fredag. Måste dock till skolan och göra klart projektet men det bör gå fort. Även en middag står på schemat så då har jag iallafall något att se fram emot! :)

Peace

STJÄRNA

Idag har varit en såndära fin och skön dag. Projektet i skolan rullar på. Långsamt, men det rullar. Av någon anledning är jag inte det minsta stressad fastän att jag ligger efter. Jag blir inte ens stressad när jag tänker på hur stressad jag egentligen borde vara. Idag missade jag tre bussar för övrigt, en utmärkt exemplar på min icke-befintliga stress.

Efter skolan bar det av in till soliga centrum (helt otroligt vad överraskad av vädret man blir varje gång man går utanför skolporten - det är väl på gott och ont att man inte har några fönster i klassrummet) och där träffade jag Malin över en fika. Satt och pratade om allt möjligt och hade himla trevligt. Hur klyschigt det än låter (jag har en viss hatkärlek till klyschéer) så är Malin en av mina stjärnor - det är inte alltid man ser dem men man vet att de alltid finns där! Du är så fin!

Well. Imorgon är det torsdag, ännu en dag med projektet och den där jävla elden. Men ack, den som ger sig! Efter skolan ska vi unna oss lite AW (AS?) så det ser jag sannerligen fram emot! Trevligt att hitta på något med klassen som inte har något med datorer att göra :)

Åh, min säng ser plötsligt väldigt välkomnande ut...

TÄT I DÄSAD

Dålig karma var det, ja. När jag äntligen får tummen ur röva och går ut i skogen - Ja, då blir man väl självklart sjuk! Jag som tyckte att jag klädde mig så varmt och bra så. Doh!

Så nu ligger jag mellan täckena och snörvlar och nyser som bara den. Jag var nära på att slå mitt nys-rekord förut (ja, jag har ett för jag är lame - 18 ggr på 30 sek!) men det svartnade för ögonen så jag var tvungen att sätta mig ner. Haha! Åååh, jag har så jävla kass humor som faktiskt finner sånt roande.

Jag har i vilket fall lekt pyroman i skolan idag och gjort upp en eld - i datorn. Vi har precis börjat på ett nytt projekt och då ska jag bränna ner ett hus. Moahahaaa! "Burnin' down the house!"

Väl hemma har jag unnat mig lite hederligt hemma-spa så nu luktar jag som en blomma! Mwii! Nu blir det till att klunka te och kolla film. Och på tal om ingenting så vill jag ha det här armbandet! Får se om det finns att få tag på i London (dit jag och Jonas förmodligen kommer att åka 19 april. Jiii!)


ORANGE

Sitter här med en kopp te och blickar ut över en himmel som ser ut att brinna. Plötsligt blev tillvaron sådär väldigt klyschigt mysig.


ETT LITET HÅL

Det var en himla trevlig kväll hos Josefin igår måste jag säga! Det blev tacos i all sin fröjd och massa tjöt och skratt. Rico hade tydligen smidit(?) smitt(?) stora planer för mig i form av en tavla. Ska bli en riktigt rolig men svår utmaning :) det gillar jag! Alltid kul att töja på gränserna om man säger så.

Idag har i alla fall vart en riktigt produktiv dag. Fastän att jag inte somnade förrän typ 4 i natt vaknade jag ändå 8.30 och var hur pigg som helst! Förstår inte riktigt vad som hände där egentligen men jag klagar inte. Efter frukosten begav jag mig upp i Surteskogen och promenerade lite runt sjön och det var så. jäkla. skönt!

Jag går upp dit ibland och varje gång jag gör det blir jag så förundrad varför jag inte gör det oftare, det ska definitivt bli ändring på detta. Tystnaden och lugnet i skogen går inte att finna någon annanstans och jag känner mig alltid så harmonisk och tillfreds när jag väl är där. Plötsligt förstår jag mig på folk som väljer att bo ute i ingenstans.

Såg för övrigt ett par ankor para sig men det tog ett tag för mig att fatta - Hanen höll ju för fan på att dränka honan! Tryckte ner hennes huvud under vattnet och sånt. Stackarn. Well, some like it rough! Höhö!

Gick väl ungefär 7 km skulle jag tro och efter att ha halkat och skrapat upp mina fina löpartights (jag är inte bitter) begav jag mig ner till Sara där vi fikade och pratade om livet.♥ Väldigt mysigt.

Väl hemma har verkligen all energi försvunnit och efter att ha tagit en lång dusch vill jag bara lägga mig ner och sova resten av dagen. Blir dock till att se filmatiseringen av Änglar & Demoner som jag läst ut nu (ack, den tomheten!) och förmodligen bli arg på varenda detalj som inte stämmer överens med boken.

Peace


HELG!

Det är fascinerande att se hur svenskar beter sig under veckan som går. Måndag-onsdag är allmänt gråa och deppiga, folk börjar sina nya, hälsosamma liv IGEN och pratar om vädret. Torsdagar präglas av en viss ljusglimt då folk börjar planera helgen och studenterna går ut och dricker billig öl. Fredagarna är dagen då hela Göteborg (någon avgränsning får jag göra) plötsligt vaknar på riktigt. Folk skiter fullständigt i vad det är för väder och i deras nya, hälsosamma liv.

Så fort klockan slår "slutat-för-dagen" är det in till stan och köa in, igenom och ut ur Systembolaget som gäller. Klädaffärerna är bombaderade av folk som försöker hitta något fint att ha på sig och överallt går folk med klirrande, lila påsar. Min grekiska kusin noterade detta typiska svenska beteende direkt när han flyttade hit. Svenskar kanske uppfattas som tråkiga - tills man ser dem på en fredag/helg. Då är vi typ som... italienare.

Personligen tycker jag att detta är helt underbart! Jag själv fylls av en viss salighet varje fredag, jag köar in, igenom och ut ur systemet för att få min lilla vinflaska (vilket jag nu märkte bara lät tragiskt), går runt i affärer för att se om jag kan hitta något fint och avslutar mitt halvhjärtade försök till att vara hälsosam.

Denna fredag ska jag spendera med Jonas, Malin och Hugo och för omväxlings skull ska vi faktiskt bowla! Det är kul att hitta på något annorlunda ibland så det ser jag sannerligen fram emot :) Imorgon blir det ytterligare en tjejkväll med min lilla "dam-liga" och det ska bli himla mysigt det med! Fin helg med andra ord!


TORSDAG

Det har varit en bra dag idag faktiskt. Bortsett fån det lilla helvete som brakade lös i mitt huvud när väckarklockan ringde kände jag mig rätt pigg och glad sådär och jag missade två bussar som vanligt. Börjar bli någon sorts standard på senaste tiden.

Sen var jag väl kanske inte den mest produktiva eleven i klassen i morse, satt mest och stirrade på min rendering som låååångsamt gick framåt men fick iallafall två uppgifter klara tillslut. Vi har börjat med partikelsystem i skolan nu (snö, rök, damm och sånt) och jag förstår en sisådär typ ingenting. Det är en väldans massa pilar och siffror och helt plötsligt flyger det runt massa små bollar i hela skärmen!

Väl hemma lagade jag mat (hör och häpna) till hela familjen och fick svindåligt samvete när jag fick reda på att pappa inte kunde äta lax. -.- Doh! Men gott var det iallafall. Klapp på huvudet.

Nu ska jag läsa klart Änglar och Demoner. Den är så galet spännande nu! Ammagadd!!!


BISCOTTI

Jag blev seriöst rädd för mig själv igår när det slog mig hur jävla hjärteglad jag blev av att sitta på balkongen och läsa med en kopp te och en mandelbiscotti!

Vad fan har hänt med mig egentligen? Jag tror att jag behöver en öl.



MY DAY

Nej, jag säger det inte! Jag tänker inte säga att det är vår!

Idag spenderade jag, Elsa och Christoffer vår lunchtimma med varsin matlåda nere på bryggan i solen. Rätt tacksamt att gå i skolan ute på Lindholmen ändå. Fy faan vad skönt det var! Jag verkligen njöt av varenda sekund. Mer av detta, tack! Men som sagt, jag säger inte att det är vår... än.

Iallafall. Mitt i allt det härliga ska ju självklart ett gäng fjortizzar förstöra allt. Det är förmodligen bara dålig karma med tanke på mitt föregående inlägg, men iallafall. En kille tyckte tydligen att det var jättekul att spela upp en porrfilm på sin mobil och höja ljudet så att samtliga på bryggan trodde att någon stackars tjej blev våldtagen med tanke på hur hon lät. o.O

Och där tappade jag matlusten, tack så mycket! Och inte nog med det fick några tjejer även för sig att kasta vatten på varandra och skrika så högt de kan i någon sån där jävla superton som får glas att spricka. Sådär ja. Illamående OCH tinnitus! You made my day.


SOME PEOPLE JUST NEED
A HIGH-FIVE.

IN THE FACE.

WITH A CHAIR.


Nä, nu ska jag sluta ödsla en massa energi på dem och lägga mig och läsa istället! Peace.


IRRITATIONSMOMENT

Jag vet inte om detta klassas som hets mot folkgrupp men fy fa-an vad jag är trött på alla fjortisar! Ett tag kändes det som om hela den där "fjortis-eran" hade dött ut, men nej. Dem lever bland oss och de dyker upp när man minst anar det.

Jag har noterat ett väldigt typiskt beteende hos dessa så kallade fjortisar.

1. De går i jeansshorts i januari för att "det är ju inte kallt - det finns ju inte ens snö!"
2. Det existerar inte i deras värld att ansiktstonen iallafall bör likna färgtonen på halsen.
3. De bildar "sociala ringar" mitt i de trånga gångarna inne på H&M.
4. De spelar ashög speed metal på sina sprakande mobiltelefoner och säger "Den här texten är så jävla fin!" utan att ens fatta att den arga sångaren skriker "Fuck this shit!! You're going down this is a waaaaaaar!!" ... typ. (Är det någon jävla statusgrej att lyssna på så hård och hög musik som möjligt?)
5. De tror uppenbarligen att det är något glamoröst med att hänga på terminalen varje kväll.
6. De röker (läs: munbloss) för att det ser coolt ut.

Eller så är det bara jag som börjar få åldersnoja. Jag vet inte.


... FAN

Nu blev jag ju alldeles sentimental istället. Jag vill ut och tågluffa igen! Jag vill till Rom igen - Se Peterskyrkan, Colosseum, äta glass och svetta arslet av mig. Jag vill gå runt i handtvättade underkläder, skoskav och fett hår i en månad med min älskling igen. ♥ Man inser inte hur bra man har haft det ibland.



DAN BROWN

Jag vet inte om det bara är jag som är världens mest lättmanipulerade människa eller om Dan Brown är världens mest manipulerande författare men fy fan vad bra han skriver!! Inte nog med att han skriver om så jävla (ursäkta språket, jag är i extas) intressanta ämnen, han skriver med sådan detaljrikedom och exakthet att man blir nästintill helt övertygad om att det ÄR så (vilket jag i vissa fall har fått motbevisat) men ändå. Jag är helt såld.

Till exempel. Just nu håller jag på att läsa Änglar & Demoner, som egentligen är den första boken i triologin (som jag av någon anledning läst helt omkastat: 2:an, 3:an och 1:an).

Som många kanske vet utspelar sig större delen av denna bok i Rom och Vatikanstaten, där man får följa huvudpersonen in på minsta lilla tvärgata samt vad han ser och upplever. Kultursuktande (som för övrigt låter lite snuskigt) som jag och Jonas är var vi ju inte helt obekant just på dessa ställen i somras och det stämmer verkligen så in i minsta detalj det Brown skriver! Jag minns till och med vissa saker från resan som står i boken, detaljer från arkitekturen och sånt. Det gör en bok så himla mycket mer levande - Såpass levande att jag är nästintill helt övertygad om allt som står där.

Boken inleds till och med: Alla beskrivningar av konstverk, gravar, tunnlar och arkitektoniska verk i Rom är baserade på fakta (detta gäller även deras placering). Verken kan ses än idag. Brödraskapet Illuminati är också verkligt.

GAAAH! Jag vill åka tillbaks till Rom för att uppleva allt det här igen!


ATT VARA

Jag har aldrig riktigt förstått mig på varför folk vill vara någon de inte är. Det jag dock kan förstå mig på är folk som känner sig osäkra ibland för vem fan gör inte det i vissa situationer? Men att alltid vara så osäker att man låtsas vara någon annan för att på något sätt bli accepterad(?) eller passa in, det är aldrig någonting som förekommit mig... Vad jag minns.

Jag tycker verkligen att det är hur roligt som helst att betrakta och lära av mänskligt beteende. Jag är inte direkt personen som alltid är i centrum, så att säga, utan jag föredrar faktiskt att hålla mig lite vid sidan av och betrakta. Jag säger inte på något sätt att jag är bättre, men fy fan vad det framgår tydligt hos vissa som försöker ställa sig in i en grupp ibland! (Säger man så? "Ställa sig in"?) Det är SÅ roligt att se, speciellt när man vet hur personen är egentligen.

Jag har sett folk sitta och verkligen ljuga sina "eftersträvare" RAKT upp i ansiktet och manipulera sina "roliga historier" så mycket att de inte ens blivit desamma. Osäkerheten bara lyser igenom. Jag har sett folk som till och med varit HELT annorlunda i en situation jämfört med en annan. Jag har sett folk bli sårade men som låtsats som att de inte bryr sig för att på något sätt "visa sig stark" - Men jag tycker inte att det finns något starkare än en person som verkligen står för och visar vad han/hon känner. Det är ärlighet mot sig själv!

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst med detta. Som sagt så säger jag inte att jag på något sätt är bättre (tvärtom), men varför inte bara acceptera att man är som man är? Det gör allting så mycket lättare. Sen tycker jag att det är en helt annan sak att vara nöjd med vem man är och i sådana fall förbättra, INTE förändra sig...

Jag skriver helt irrelevant känner jag nu. Vad jag vill säga är iallafall att är du äkta mot människorna runt omkring dig så gör du dig själv en stor, jävla tjänst genom att också vara äkta mot dig själv. Ingen mår bra av att vara någon man inte är.


You don't need anybody to tell you who you are or what you are. You are what you are. - John Lennon


EVERLASTING LIGHT

Jag är fast!




SAINTS & MORTALS

Fy farao vilken vecka detta har varit! Kul, men samtidigt oerhört påfrestande; jag har haft projekt i skolan. Denna gången samarbetade vi med Informationsproduktionseleverna (dagens längsta ord) som hade haft som projekt att skapa ett recept och rita upp receptets delar i Illustrator.

De skulle därefter föra över det till oss i Computer Graphics Design där vi skulle skapa en animation av dessa med tillhörande musik och ljudeffekter. Det låter kanske som rena dagispedagogiken men det har faktiskt varit riktigt kämpigt. Bara att få jobba med en annan persons filer och försöka nå ett gemensamt slutresultat är både energikrävande och frustrerande ibland. Men jag hade tur och fick jobba med en jättegullig kvinna som var väldigt öppen för förslag!

Iallafall så ska jag iväg till skolan en snabbis idag och bara fixa det sista på filmen innan jag ska till gymmet en sväng. Även idag ska det bli en riktig skämma-bort-mig-själv-dag och det känns skönt. Man behöver sådana dagar ibland! ... Jag hade dock en skämma-bort-mig-själv-dag-fast-i-light-version igår. Jag och Anna gick runt och kollade lite i affärer efter skolan och helt plötsligt kommer jag hem med både hårfärg och en ny klänning! Jag hatar mig själv ibland, jag köper saker jag inte ens är helt säker på om jag kan använda eller ens KOMMER att använda. Men det blev iallafall den här från Carlings (Saints & Mortals) :




Jag tycker att den är himla fin men som sagt så har jag ingen ANING om när den kommer att komma till användning! Inte hur man ska matcha den heller för den delen. :/

Efter stan köpte vi med oss lite fika och åkte hem till vår lilla mormor. Vi hade himla mysigt och pratade om allt från mat till döden. Mim mormor är världens bästa! ♥

Nä, nu blir det lite TBBT innan jag drar! Peace

LURAD

Jag var typ helt lyrisk igår över Kony 2012-videon och allt kändes så jävla självklart och trovärdigt. Men såklart har även detta mynt en baksida och denna baksida fick jag uppleva idag. På tre dagar har videon nått upp till 38 954 272 visningar, vilket är minst sagt imponerande. Det känns fint att människan tar åt sig av vad filmen förmedlar, uppmärksammar det och sprider det vidare. Men många (inkl. mig själv) blir så tagna av detta att de glömmer att vara källkritiska.

Inte helt oväntat blev denna video en diskussion i klassen idag och jag fick då reda på att det inte alls är 100% av doneringssumman som går till att stoppa Kony (som de stoltserar med på hemsidan att det är), utan närmare 33%. Resterande summa går till transport och andra nödvändigheter för Invisible Childrens medarbetare, filmproducering och även Ugandas armé (som själva våldtar, utnyttjar och dödar oskyldiga barn). WTF?!

Jag har nog aldrig känt mig så blåst i hela mitt liv. Fastän att 10 $ är typ... 70 spänn, en skitsumma egentligen, så är det en principsak. Snacka om att tappa förtroendet för Invisible Children - manipulationsmästarna. Det kan ju knappast ha ungått dem att de som de samarbetat med i åratal begår precis samma brott som det de kämpar emot. Ganska ironiskt egentligen.

Dock har jag svårt att tro att det är detta Invisible Children vill. Jag förstår deras budskap och jag tycker att det är fantastiskt, det de gör. Samtidigt är det ju deras ansvar att verkligen veta ALLT om vad de ger sig in på innan de gör det och någonstans måste de ha missat att Ugandas militärer missbrukar sina positioner.

Precis som jag just gjorde. Det är förjävla synd ändå att man inte ens kan lita på dem som (försöker) göra gott.


FAKK

Verkar som om vädergudarna där uppe fått diarré med tanke på vad jag ser utanför fönstret. Jag ska aldrig (ALDRIG!) mer säga att "det är vår" förrän i typ... maj. För är det inte vår då så måste fan Sverige vara fördömt. Något i den stilen.

Japp! Där kom bitterheten tillbaka igen - fy fan vad du inte var efterlängtad.


KONY 2012

"It's all over the place" så att säga. 7 377 102 visningar på knappt 2 dagar (!) Jag blev så himla rörd av den här videon - äntligen uppmärksammas det här problemet RÅ RIKTIGT! Det finns hopp för människan, trots allt. Världen behöver mer människor som Jason Russell!

Det här är något jag tycker att alla borde se, ta del av och stödja. Jag vet inte om det bara var ett "in-the-heat-of-the-moment-agerande" men jag skänkte precis 10 $ och det känns riktigt jävla bra. Förmodligen en av mina bättre investeringar de senaste åren. Känns skönt också att 100% av det man skänker faktiskt går till den här "operationen", utan några mellanhänder eller avdrag. Keep up the good work, Invisible Children - Ni gör den här världen till en bättre plats att leva i. Ge den här videon en halvtimme av ditt liv och du kommer inte att ångra dig eller förbli oberörd.



Mer info finns här: http://s3.amazonaws.com/kony2012/kony-4.html

LEBOWSKI

Såhär blev tavlan jag gav till Jonatan! Han önskade en bild från filmen The Big Lebowski men jag fick bestämma hur den skulle se ut själv och freestyla lite. Sannerligen en utmaning eftersom det är så svårt att rita när man inte direkt har någonting att gå på. Men jag inspirerades lite av Sin City-filmen och personligen tycker jag att resultatet blev rätt nice. Jonatan blev jätteglad iallafall så då är jag nöjd :)


Ska be honom att ta en bättre bild på tavlan så att jag kan använda den i min portfolio, alltid kul att ha som minne med :)

BROTHERS

Har skummat igenom The Black Keys album Brothers och jag måste säga att jag gillar den skarpt, av det jag hört. Denna kommer garanterat att spelas flitigt i iPoden! Gillar att de "smutsar ner" musiken, det ger en rätt skön känsla tycker jag. Hett tips för övrigt.


UPPSKATTNING

Jag har på senaste tiden lärt mig att uppskatta de där små sakerna i livet. Jag kan verkligen bli glad ända in i hjärtat om kudden är sådär perfekt formad när man ska sova eller om man för en gångs skull hinner med den bussen man först tänkt utan att behöva kuta sista biten och sitta med astma hela vägen in till stan. Jag har lärt mig att acceptera saker som de är istället för att ta det för givet och kanske bli besviken och sårad när det inte blir som jag tänkt. Jag kan se saker på ett helt annat sätt nu än förr och genom det har jag växt otroligt mycket som människa.

Genom att jag lärt mig att tänka och känna efter innan jag agerar har jag sett så mycket och lärt mig ännu mer om mig själv och människorna runt omkring mig. Istället för att bryta ihop och "gå in i mig själv" varje gång jag blivit ledsen kan jag nu se hela situationen utifrån och få ett betydligt större perspektiv. Jag ser ett ljus i varje mörker och tar lärdom av det.

Genom denna lilla lärdom har jag fått en helt ny synvinkel på livet och det känns helt underbart. Jag har aldrig känt mig så stark och rofylld i mig själv som jag gör nu. Det har vart en helvetes resa hit och jag har fått göra många stora, svåra val men jag känner idag att jag har gjort det rätta. Det är situationer som dessa då det tydligt framgår vilka som verkligen är "äkta" i ens liv och jag är så oerhört tacksam för att jag har er; familjen, Jonas och mina fina vänner.

Ni är dock inte en av de där "små sakerna i livet" - Ni är det bästa jag har!

Detta blev kanske ett väldigt osammanhängande inlägg känner jag nu. Men jag tror att principen framgår ganska tydligt. Alla borde ta sig tid att stanna upp och verkligen känna efter - Det är värt det. Det är dig själv du ska leva med resten av livet så varför inte trivas och må bra hela vägen?

Peace.

STRESS

Jag håller med far min. Jag är hjärnstressad. Jag tycker att hjärnan i sig är jäkligt fascinerande men det är så sjukt obehagligt vad den kan göra med en ibland också. Jag har de senaste veckorna fått utstå någon form av "24/7-practical-joke" från min hjärna och jag blir fan mörkrädd alltså.

Jag har så galet mycket i skolan nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Nya uppgifter varje dag, projekt som knappt hinner avslutas innan nästa börjar och sjukt osköna sista-minuten-ändringar i schemat. Jag tror att jag har 6 uppgifter att skicka in, några är halvklara och vissa har jag inte ens börjat på - Och så kommer det nya uppgifter imorgon igen! Jag älskar verkligen skolan och min utbildning men jag förstår inte riktigt hur de tänkt att man ska hänga med. Känns snarare som om det här programmet är på 150%.

Samtidigt gillar jag att vara aktiverad och att ha någonting att göra hela tiden och hur dumt det än låter så tycker jag att i princip alla skoluppgifter är roliga. Så fastän att jag låter bitter så är jag inte det - Bara förjävla stressad. Två dagar i rad den här veckan har jag låst ute mig och fått gå och hämta nyckeln på pappas jobb, jag har tagit fram två osthyvlar istället för en smörkniv, tappat bort mobilen fastän att jag höll i den och inte fattat att det var tisdag i tisdags.

Jag ser en viss komik i det hela men samtidigt tycker jag att det är obehagligt när hjärnan liksom går på autopilot. Tycker så synd om Jonas som ständigt får påminna mig att "du har nog berättat det där 5 gånger nu". (Tack för ditt tålamod, baby. Du är bäst! )

Sen kan man ju alltid se det här som ett tillfälle då man behöver semester, hur fan jag nu ska hinna med det mitt i allt det här? Nae, ska boka in den där Londonresan i april oavsett hur det ser ut då. Det är vi värda, Jonas och jag :)

Om man kanske skulle försöka varva ner lite? Min dator är för dålig för att klara av de programmen vi jobbar med i skolan så jag kan ändå inte plugga hemma. Hähä!

RSS 2.0